-->

Εισβολή ενόπλων σε εμπορικό κέντρο

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/14-eisvolh-enoplwn-se-emporiko-kentro.html
ΠΑΡΙΣΙ. Ενοπλη ληστεία και όχι τρομοκρατική επίθεση φαίνεται ότι ήταν το κίνητρο των τριών ενόπλων που εισέβαλαν χθες το πρωί σε εμπορικό κέντρο, στην περιφέρεια του Παρισιού, κρατώντας ομήρους 18 εργαζομένους. Το περιστατικό έληξε χωρίς τραυματίες, αλλά και χωρίς συλλήψεις, αφού οι ένοπλοι εξαφανίστηκαν.

Οι τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας θεωρείται ότι ήταν εργαζόμενος στο κατάστημα ρούχων Primark, στη Βιλνέβ λα Γκαρέν, εισέβαλαν στο κατάστημα αυτό, στην περιοχή Ο-ντε-Σεν, βορειοδυτικά του Παρισιού, χθες στις 7 το πρωί. Λίγα λεπτά αργότερα, μία από τις εργαζόμενες κατόρθωσε να στείλει μήνυμα στον φίλο της, με το οποίο τον ενημέρωνε ότι δύο ένοπλοι βρίσκονται στο κατάστημα.

Εκκένωση

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Κουάρτς, ενώ τα γειτονικά καταστήματα έκλεισαν, καθώς οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έσπευδαν στην περιοχή. Ολόκληρο το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε, ενώ το περιστατικό έληξε 3,5 ώρες αργότερα, με την έξοδο των 18 εγκλωβισμένων υπαλλήλων.

«Το κατάστημα εκκενώθηκε γύρω στις 10.30, ένας από τους υπαλλήλους δεν αισθανόταν καλά, αλλά κανείς δεν τραυματίσθηκε», ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ενώ, όμως, οι δυνάμεις ασφαλείας πίστευαν ότι οι ένοπλοι βρίσκονταν ακόμη στο εσωτερικό του καταστήματος, η έρευνά τους απέβη άκαρπη. Οι ύποπτοι «φαίνεται ότι διέφυγαν, και οι έρευνες συνεχίζονται έξω από το κατάστημα», ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Το περιστατικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα, επειδή θύμισε τις επιθέσεις της 17ης Ιανουαρίου στο Παρίσι, όπου τζιχαντιστές κράτησαν ομήρους πελάτες και εργαζομένους σε εβραϊκό παντοπωλείο. Οι δυνάμεις ασφαλείας σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Παρισιού, βρίσκονται έκτοτε σε καθεστώς επιφυλακής, ενώ 7.000 στρατιώτες περιπολούν σε όλη τη χώρα.

Παρέλαση Ε.Δ.

Στη σημερινή παρέλαση για τη γαλλική εθνική εορτή θα παρελάσουν στη λεωφόρο των Ηλυσίων για πρώτη φορά και οι ειδικές δυνάμεις, ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην αντιμετώπιση των επιθέσεων.

Αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και αστυνομικές εκτιμήσεις, θεωρούν ότι η χθεσινή επίθεση ήταν ένοπλη ληστεία. «Είδα δύο μαυροντυμένους ληστές με κουκούλες. Ηταν ήρεμοι και δεν βιάζονταν», είπε ο 20χρονος Μπρινό Ζαέν. «Ο ψηλός είχε όπλο. Ο δεύτερος ήταν πιο κοντός. Ημουν στην αποθήκη, πέρασαν μπροστά μου και πήγαν στα γραφεία», είπε. «Τους άκουσα αρκετές φορές να λένε "ληστεία, φύγετε!". Είναι σίγουρο ότι έψαχναν χρήματα. Αυτό το κατάστημα πάει πολύ καλά».
Είναι, βέβαια, απορίας άξιον πόσα χρήματα θα μπορούσαν να βρουν οι ληστές 7 η ώρα το πρωί της Δευτέρας, ενώ το κατάστημα δεν είχε ακόμη ανοίξει και αφού είχε μεσολαβήσει Σαββατοκύριακο.
 
Έντυπη

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3