-->

Κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/14-IRAN.html


ΙΡΑΝ-5+1
Η ενταντική διπλωματική δραστηριότητα συνεχίσθηκε τη νύκτα στη Βιένη, όπου μία ιστορική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται οριστικά.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Γερμανία), του Ιράν και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας βρίσκονταν στο ανάκτορο Κομπούρ που φιλοξενεί τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων των τελευταίων 17 ημερών.
Τα μεσάνυκτα, οι υπουργοί των μεγάλων δυνάμεων συμμετείχαν σε συνεδρίαση, έπειτα από μία τελευταία συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ.
Ωστόσο, επισήμως, τίποτε δεν έχει τελειώσει.
Αν και έχει σημειωθεί πραγματική πρόοδος, μένουν ακόμη σημεία διαφωνίας που δεν έχουν επιλυθεί, δήλωσε το βράδυ ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα Τζον Ερνεστ.
Οι υπουργοί της Ομάδας 5+1 αναμένεται να έχουν μία τελική συνάντηση σήμερα το πρωί, πριν από την ενδεχόμενη ανακοίνωση της συμφωνίας.
Εδώ και δύο ημέρες, όλοι οι παράγοντες της διαπραγμάτευσης δηλώνουν ότι η συμφωνία έχει επιτευχθεί κατά 98%, σύμφωνα με διπλωματική πηγή. Αλλά χρειάζονται ακόμη πολιτικές αποφάσεις για την επίλυση δύο ή τριών σημείων, δηλώνουν όλες οι πλευρές.
Την ώρα που Αμερικανοί και Ιρανοί δήλωναν έτοιμοι να συνεχίσουν τις συνομιλίες για όσο διάστημα καταστεί απαραίτητο, το Πεκίνο ζήτησε να τεθεί ένα τέλος.
"Καμία συμφωνία δεν μπορεί να είναι τέλεια", υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Λι. "Υπάρχουν οι συνθήκες για την επίτευξη μίας καλής συμφωνίας και δεν πρέπει να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις", πρόσθεσε.

http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3