-->

Ανασχηματισμός: Παρέλαση υπουργών στο Μαξίμου - Η εμπλοκή με τη Βαλαβάνη και ο πονοκέφαλος για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/13Anasximatismos-Parelasi-ypoyrgon.html
- Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στο Μαξίμου και όχι στο Eurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες
- Εκτός κυβέρνησης θεωρούνται βέβαιοι οι Λαφαζάνης και Στρατούλης, αλλά και ο κ. Χουντής που θα πάρει τη θέση του Γλέζου
- Μεγάλος πονοκέφαλος για το Μαξίμου είναι η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες για τα νομοσχέδια που θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης
- Μέσα στο απόγευμα θα γίνει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο και πολλοί δεν αποκλείουν και ένα βελούδινο διαζύγιο  


Πυρετός διαβουλεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αμέσως μετά την επιστροφή του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έσπευσε στο γραφείο του και συγκάλεσε άμεσα σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. 

Στο Μαξίμου βρίσκονται ήδη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης και ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας.  

Νωρίτερα βρισκόταν στο Μαξίμου και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αλλά αποχώρησε. 
Το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν βρίσκεται στη συνεδρίαση του Eurogroup δείχνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δρομολογεί άμεσες πολιτικές εξελίξεις τόσο στο επίπεδο του ανασχηματισμού, όσο και αλλαγών εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους διαφωνούντες, ενώ επί τάπητος θα τεθούν και τα νομοσχέδια που θα πρέπει να έρθουν άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση μέχρι την Τετάρτη.

Αντικείμενο της σύσκεψης:

- ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης
- η περίπτωση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου
- το ξεκαθάρισμα στην ΚΟ με τις παραιτήσεις ή διαγραφές των διαφωνούντων βουλευτών
- η προώθηση των προαπαιτούμενων με βάση τη νέα συμφωνία.

Εκτός κυβέρνησης πάντως αναμένεται να βρεθούν σίγουρα οι δύο υπουργοί, Λαφαζάνης και Στρατούλης και ο κ. Χουντής που θα πάρει τη θέση του κ. Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έντονα ακούγεται και το όνομα του κ. Ήσυχου, που πιθανότατα θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης, ενώ ξαφνική εμπλοκή έχει υπάρξει και με την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, που φαίνεται να αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή στον νόμο για τις 100 δόσεις που απαιτούν οι δανειστές.

Νωρίτερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον 2ο όροφο της Βουλής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών της "αριστερής πλατφόρμας" με την συμμετοχή των Π. Λαφαζάνη, Δ. Στρατούλη, Ν. Χουντή, Κ. Ήσυχου, Στ Λεουτσάκου, Θ. Πετράκου, Ι. Σταθά, και Σ. Παπαδογιάννη όπου εξετάστηκαν οι περαιτέρω κινήσεις τους ενόψει και της ψήφισης της συμφωνίας με τους δανειστές την οποία θεωρούν "νέο μνημόνιο" που θα καταστρέψει τη χώρα.

"Mην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα τίποτα δεν είναι δεδομένο…" έγραψε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος λίγες ώρες πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μια συνάντηση που θα κρίνει τη συνέχιση της συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων με βάση πλέον τη νέα συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές, η οποία απέχει σημαντικά από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Όπως εκτιμούν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι ανοιχτά και ορισμένα μάλιστα δεν αποκλείουν ένα "βελούδινο διαζύγιο" που ενδεχομένως θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις.

newsit.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3