-->

«Άκυρη η ποινική δίωξη σε βάρος του Ν. Μιχαλολιάκου»

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/10athwos-mixaloliakos.html
Ένσταση ακυρώτητας της προδικασίας ως προς τη νομιμότητα της ποινικής δίωξης και όλων των ποινικών διαδικασιών που ακολούθησαν υπέβαλε ο Τ. Μιχαλόλιας , συνήγορος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλόλιας, αδελφός του Ν. Μιχαλολιάκου, υποστήριξε ότι παραβιάστηκαν όλα τα δικαιώματα του κατηγορούμενου κατά τη διάρκεια της προδικασίας. Όπως ανέφερε υπήρξε ασυνήθιστη ταχύτητα άσκησης ποινικής δίωξης χωρίς προηγουμένως ο κατηγορούμενος να κληθεί σε εξηγήσεις και εντόπισε προβλήματα στην πρόσβαση του κατηγορούμενου σε δικηγόρο αλλά και στη δικογραφία. Κατά την διάρκεια της σύλληψης του -είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόλιας- παραβιάστηκαν δικαιώματα του, τα οποία κατοχυρώνται από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ (άρθρα 6, 14), καθώς δεν του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να επικοινωνήσει με τον συνήγορο υπεράσπισης του και δεν του χορηγήθηκε-εγκαίρως-το εις βάρος του αποδεικτικό υλικό και τα σχετικά έγγραφα της δικογραφίας.

«Το κατηγορητήριο είναι παντελώς αόριστο και συνεπώς η ποινική δίωξη σε βάρος του είναι άκυρη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόλιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης στην τοποθέτηση του υποστήριξε ότι το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος δεν εξειδικεύεται στο κατηγορητήριο με την απόδοση συγκεκριμένων παράνομων πράξεων.

Σε ότι αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου υποστήριξε πως κακώς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του αφού είχε παρέλθει η χρονική προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα για να δώσει άδεια η Βουλή για την άρση της ασυλίας του (εντός τριμήνου) για την εν λόγω κατηγορία. Όπως τόνισε ο κ. Μιχαλόλιας έπρεπε οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες, μετά την παραβίαση της προθεσμίας που θέτει ο νόμος, να αποστείλουν νέο αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του αντί να του απαγγείλουν την συμπληρωματική κατηγορία και να τον καλέσουν σε νέα απολογία για την υπόθεση.
Στο στόχαστρο ο Σαμαράς, Δένδιας και Παυλόπουλος

Ο Τ. Μιχαλόλιας υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και πως δεν έγινε δεκτό το αίτημα τους για την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης. Μάλιστα όσο αφορά την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας τόνισε,μεταξύ άλλων, πως ο τότε Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής ως «κυβερνητική επιτυχία» και επικαλέστηκε δημοσιεύματα της εποχής.

Ο συνήγορος αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ την περίοδο των συλλήψεων των κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, τα οποία «φιλοξενούσαν» δηλώσεις πολιτικών προσώπων, όπως του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια και του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας και τότε βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που χαρακτήριζαν την Χρυσή Αυγή «εγκληματική, ναζιστική οργάνωση» ενώ επικαλέστηκε και άλλα δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για την ύπαρξη «κυβερνητικής εντολής» για την εξάρθωση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Μάλιστα, ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του επικαλέστηκε την συνομιλία του πρώην γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, διαβάζοντας το απομαγνητοφωνημένο κείμενο.

Με τις ενστάσεις της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου συντάχθηκε και η υπεράσπιση του προφυλακισμένου βουλευτή Νίκου Κούζηλου. Η συνήγορος του , μάλιστα έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη».

Η δίκη διεκόπη για τις 14 Ιουλίου.



Πηγή: news.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3