-->

Μέρκελ: «Ετοιμη η G7 να ενισχύσει τις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, εάν χρειαστεί»

Μόναχο, Γερμανία
Ετοιμοι να λάβουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα εις βάρος της Μόσχας, εάν κριθεί αναγκαίο, είναι οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7), δήλωσε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής η Ανγκελα Μέρκελ.

Κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της Συνόδου, στις Βαυαρικές Αλπεις, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη καταδίκασαν την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.

Αυτό που θέλουν οι ηγέτες της G7 από τη Ρωσία, υπογράμμισε η Μέρκελ, είναι να συμμορφωθεί με την εκεχειρία που υπογράφτηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 12 Φεβρουαρίου και η οποία τερμάτισε σε μεγάλο βαθμό τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία.

«Είμαστε επίσης έτοιμοι, εάν η ένταση κλιμακωθεί, το οποίο δεν επιθυμούμε, να ενισχύσουμε τις κυρώσεις. Πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική διαδικασία του Μινσκ», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος απαντώντας εν μέσω πλην σαφώς στα υπονοούμενα του Κρεμλίνου περί «αποκλίσεων» μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά τις κυρώσεις τουλάχιστον, το Κρεμλίνο είχε δηλώσει από νωρίς ότι «η σκληρή γραμμή» εις βάρος της Ρωσίας ήταν κάτι το οποίο ανέμενε.
Newsroom ΔΟΛ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3