-->

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» Χαλκίδα και Λεκανοπέδιο - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» Χαλκίδα και Λεκανοπέδιο - Τι λένε οι σεισμολόγοιΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε από σεισμογράφους σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκπροσωπώντας τους φορείς του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός έγινε 04:09 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.
Νωρίτερα σήμερα, στις 01:20 ώρα Ελλάδας, οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο δόνησης τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στη Κρήτη.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ε. Λέκκα μετά τα 5,3 Ρίχτερ καταγράφηκαν μικρότερες σεισμικές δονήσεις, προερχόμενες από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο.Το γεγονός αυτό καταδεικνύει μια λογική μετασεισμική ακολουθία, η οποία λειτουργεί καθησυχαστικά καθώς καταγράφει τάσεις εκτόνωσης του φαινομένου.
Ο Α. Τσελέντης τόνισε μιλώντας στο Mega είπε ότι κρατάει μια επιφύάξη για το εάν είναι ο κύριος σεισμός αυτός που σημειώθηκε τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη η ομάδα ΒΑΝ έχει κάνει υπολογισμό πως η ευρύτερη περιοχή μπορεί να δώσει έναν ισχυρό σεισμό. Για το λόγο αυτό ο κ. Τσελέντης είπε ότι ακόμη είναι ίσως νωρίς να πούμε πως ο σεισμός τα ξημερώματα ήταν ο κύριος, θα πρέπει είπε χαρακτηριστικά να περιμένουμε ακόμη ένα με δύο 24ωρα ώστε να είμαστε βέβαιοι.

http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3