Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/8-DIKI-XRaygi.html
Η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της Χ.Α. θα διεξάγεται μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τουλάχιστον

Συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα, η δίκη της Χρυσής Αυγής με ενστάσεις επί του κατηγορητηρίου των συνηγόρων υπεράσπισης.


Στην προηγούμενη συνεδρίαση συνήγοροι ζήτησαν από το δικαστήριο, που θα αποφανθεί σχετικά, να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή οι συγγενείς των θυμάτων και τα θύματα για το αδίκημα της  οργάνωσης.

Ρουπακιάς:«Σεβόμαστε την οικογένεια Φύσσα»

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ανέφερε στο δικαστήριο την Πέμπτη πως ο κατηγορούμενος εντολέας του δεν θα προβάλει καμία ένσταση για την παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού.

«Σεβόμαστε και συμπονάμε την οικογένεια Φύσσα, δεν έχουμε καμία ένσταση» είπε ο συνήγορος. «Τον εαυτό σου να συμπονάς» ήταν η απάντηση που έλαβε από τη μητέρα του Π. Φύσσα.

Πάντως, στο δικαστήριο δόθηκε «μάχη» από το σύνολο των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων προκειμένου να μην παραστούν στη δίκη ως πολιτική αγωγή τα θύματα της  δράσης της Χ.Α.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης που τοποθετήθηκαν στο δικαστήριο προσπάθησαν να αποσυνδέσουν τα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο με συγκεκριμένους κατηγορούμενους, κυρίως βουλευτές.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τις αιτήσεις για άρση των περιοριστικών όρων των κατηγορουμένων Ν. Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, Μιχαήλ Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, κ.ά που είχαν υποβάλλει αιτήματα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει τις συγκεκριμένα αιτήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, αρμόδιο είναι μόνο το δικαστικό συμβούλιο.


Η αίθουσα και οι ημερομηνίες συνεδριάσεων


Νωρίτερα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο δικαστήριο η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κυρία Μαρία Λεπενιώτη, η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της Χ.Α. θα διεξάγεται μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τουλάχιστον στον Κορυδαλλό και σε διπλανή αίθουσα από αυτή στην οποία εκδικάζεται η υπόθεση για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services