-->

Ενας... Ρινόκερος κρύβεται στην Ομόνοια

Στο ιστορικό κτίριο Μπάγκειον της Ομόνοιας η φθορά κι η εγκατάλειψη είναι μεγάλη. Ομως, σε μία από τις ψηλοτάβανες αίθουσές του, όπου η ανάμνηση της χαμένης του αίγλης είναι εμφανής, δεσπόζει ο «Ρινόκερος», έργο του Νίκου Κεσσανλή. 
Οι συνιδρυτές της Μπιενάλε της Αθήνας, Ξένια Καλπακτσόγλου, και Poka - Yio, επεσήμαναν ότι «ανταποκρίνεται στις ραγδαία εξελισσόμενες αλλαγές στην Ευρώπη»
Οι συνιδρυτές της Μπιενάλε της Αθήνας, Ξένια Καλπακτσόγλου, και Poka - Yio, επεσήμαναν ότι «ανταποκρίνεται στις ραγδαία εξελισσόμενες αλλαγές στην Ευρώπη»
Κι αν ο περαστικός δεν ξέρει ότι κρύβεται ένας «Ρινόκερος» στο τετραώροφο, αρχιτεκτονικής δημιουργίας του Τσίλλερ, οικοδόμημα με τους καθρέφτες και τη χαρακτηριστική διακόσμηση, ψηλά στην πρόσοψη υπάρχει η εικαστική κατασκευή του «Under Construction Group», το οποίο του δίνει το «σήμα» ότι κάτι γίνεται στο Μπάγκειο.
Οι δύο εικαστικές δημιουργίες, στο πλαίσιο της έκθεσης, «Athens Biennale 2015-2017» αποτελούν μια πρόγευση της Μπιενάλε της Αθήνας. Τη συνδιοργάνωση της Μπιενάλε της Αθήνας, που θα έχει τον συμβολικό τίτλο «Ομόνοια» και θα διαρκέσει έως και το 2017, ανακοίνωσαν, χθες, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και η πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας, πρόεδρος του European Cultural Foundation (εγκαίνια 23 Οκτωβρίου).
Για το καινοτόμο του εγχειρήματος μίλησαν οι συνιδρυτές της Μπιενάλε της Αθήνας, Ξένια Καλπακτσόγλου, και ο Poka - Yio, οι οποίοι επεσήμαναν ότι «η Μπιενάλε της Αθήνας ανταποκρίνεται στις ραγδαία εξελισσόμενες αλλαγές στην Ευρώπη και εμπλέκεται σταθερά με το κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό πλαίσιο της Αθήνας με σκοπό τη συνεχή διεύρυνση του ρόλου του πολιτισμού στην κοινωνία».
Τη συνδιοργάνωση της Μπιενάλε της Αθήνας, που θα έχει τον συμβολικό τίτλο «Ομόνοια» και θα διαρκέσει έως και το 2017, ανακοίνωσαν, χθες, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κα
Τη συνδιοργάνωση της Μπιενάλε της Αθήνας, που θα έχει τον συμβολικό τίτλο «Ομόνοια» και θα διαρκέσει έως και το 2017, ανακοίνωσαν, χθες, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και η πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας, πρόεδρος του European Cultural Foundation
Αναφερόμενοι στη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σημείωσαν ότι «αποσκοπεί να αποκτήσει μια σταθερή βάση από όπου θα κατευθύνει το πρόγραμμά της και θα παράγει δράσεις που θα έχουν αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας. Στόχος της είναι να δημιουργήσει υποστηρικτικές συνθήκες για την καλλιτεχνική παραγωγή, τη συνεργασία, τον κριτικό διάλογο και την ενεργό συμμετοχή του κοινού στην τέχνη αλλά και την ευκαιρία ανάπτυξης ανθεκτικών συμμαχιών με τοπικούς και διεθνείς φορείς».
Συμβολισμός
Για την επιλογή του έργου του Ν. Κεσσανλή, «Ρινόκερος», ο Poka - Yio διευκρίνισε: «Ο ''Ρινόκερος''
υμβολίζει πολλά πράγματα. Σκεφτείτε την προκατάληψη που υπάρχει στο εξωτερικό γι' αυτά που ζούμε και για τους Ελληνες. Βιώνουμε μια κρίσιμη στιγμή γεμάτη από στερεότυπα, τα οποία οφείλουμε να εικονοποιήσουμε, να επεξεργαστούμε και, ίσως, να κατασκευάσουμε κάτι νέο, κάτι που δεν ξέρουμε».
«Ο πολιτισμός είναι η κινητήριος δύναμη της αλλαγής» και «είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, που έχουν να κάνουν με την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα και τον διάλογο» ανέφερε η πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας, ως πρόεδρος του European Cultural Foundation.
Η τελευταία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν είναι μάταιες και μετά τη σημερινή κατάσταση, η οικονομία θα ανακάμψει και ο πολιτισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη». «Η Ελλάδα βρίσκεται στο μυαλό όλων και οι συνεργασίες για να φέρουμε αλλαγές διασφαλίζουν το μέλλον της Ευρώπης, των κοινωνιών και των λαών» δήλωσε η διευθύντρια του European Cultural Foundation, Katherine Watson.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «η συνδιοργάνωση σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης συνεργασίας, η οποία συνδέει την Μπιενάλε με τον φυσικό της θεσμικό φορέα, τον δήμο, και βασίζεται σε κοινές επιδιώξεις, αντιλήψεις, στρατηγικές και πεποιθήσεις πάνω σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων κουλτούρας, τεχνών και κοινωνίας, στη σημερινή ιδιαιτέρως αποφασιστική, εποχή για την Αθήνα και τον τόπο».
Αναφερόμενος ο δήμαρχος Αθηναίων στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, επεσήμανε ότι «η Αθήνα και ως τόπος πολιτικών δοκιμασιών, ανατροπών και συχνά μεγάλων αλλαγών και εξελίξεων γίνεται ένα ιδιότυπο πεδίο συμπυκνωμένης ευρωπαϊκής δράσης» και προσέθεσε ότι «η πόλη, όπως και ο τόπος, ανήκουν απαρέγκλιτα στην Ευρώπη και ελπίζουμε ότι η ''γνώση'' στο πεδίο της πολιτικής θα φέρει λύση και όχι νέμεση».
  • Ωράρια 
    Η έκθεση «Athens Biennale 2015 -2017» θα είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 19.00 και το Σάββατο από τις 12.00 έως τις 16.00. Οι πόρτες της θα μείνουν ανοιχτές έως τις 31 Ιουλίου και μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.
Αντιγόνη Καράλη
http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3