Βαρουφάκης: Εμείς πάμε για συμφωνία

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/21-aroufakis-emeis-pame-gia-sumfonia.html

Την ίδια στιγμή πάντως κυβερνητικό στέλεχος τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το στο Κυβερνητικό Συμβούλιο δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι πλέον το σενάριο που εξετάζουν οι θεσμοί.


«Εμείς πάμε για συμφωνία», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας και της κρίσιμης ευρω-συνόδου κορυφής που θα ακολουθήσει. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν είναι αισιόδοξος, απάντησε ότι πάντα είναι.

Παράλληλα με τον κ. Βαρουφάκη από το Μαξίμου αποχώρησε και ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη είχαν παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή πάντως κυβερνητικό στέλεχος τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το στο Κυβερνητικό Συμβούλιο δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, παρά το γεγονός ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει διαμηνύσει πως η επιμήκυνση είναι απαραίτητη για την εκταμίευση των «παγωμένων» δόσεων στήριξης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup κατέστησε σαφές την Πέμπτη πως πλέον δεν υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε ψηφισθούν και να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, αλλά και για να επικυρωθεί η συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια των εταίρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ετοιμάσει σχέδιο που προβλέπει παράταση του προγράμματος έως τουλάχιστον το Σεπτέμβριο, με χρηματοδότηση-γέφυρα 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί η υπερψήφιση και εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων-κλειδιά από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα πάντα με την κυριακάτικη FAZ, το σχέδιο των εταίρων προβλέπει εξοικονόμηση πόρων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,5% του ΑΕΠ) ανά έτος, περιλαμβανομένου 1,8 δισ. (1% του ΑΕΠ) από εισπράξεις ΦΠΑ και ακόμα 1,8 δισ. (1% του ΑΕΠ) από περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης.


Πηγή: http://www.skai.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services