-->

Προειδοποίηση Μέρκελ: Εφικτή η συμφωνία αν το θέλουν οι Ελληνες


Πιθανή ακόμη μια συμφωνία με την Ελλάδα δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας κατά την ομιλία της στη Bundestag, παρόλα αυτά τόνισε ότι η αρχή «μεταρρυθμίσεις έναντι βοήθειας» παραμένει και «είναι η αρχή για τη συνέχιση της συζήτησης».
«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας κατά την ομιλία της στη Bundestag, αναφερόμενη στην Ελλάδα. «Και αν υπάρχει η θέληση από την πλευρά των Ελλήνων πολιτικών, είναι ακόμα και τώρα εφικτό να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους πιστωτές» πρόσθεσε.
Η Καγκελάριος έκανε αναφορά και στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία «όρισε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο» ενώ έκανε έκκληση να τηρηθούν οι οικονομικές δεσμεύσεις της Αθήνας προς τους δανειστές.
Ανέφερε ότι δεν θέλει να παρέμβει στη συζήτηση των ΥΠΟΙΚ σήμερα στο Eurogroup, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δίδονται «χρήματα μόνο αντί μεταρρυθμίσεων» και «αλληλεγγύη έναντι ανάληψης των ευθυνών» από πλευράς της Ελλάδας, θέλοντας να ορίσει τις γραμμές «πάνω στις οποίες λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας».
Αναφορά έκανε και για τις άλλες χώρες που είχαν μπεί σε μνημόνια λέγοντας ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα του με επιτυχία ενώ και η Κύπρος είναι σε καλό δρόμο..
«Μέσω οδυνηρών μεταρρυθμίσεων έθεσαν τη βάση για νέα ανάπτυξη, νέα ανταγωνιστικότητα και νέες θέσεις εργασίας, ακόμη και όταν ο δρόμος ως εκεί δεν ήταν εύκολος. Και οι χώρες αυτές έχουν ακόμη και σήμερα να παλέψουν με τις συνέπειες της απαραίτητης προσαρμογής», ανέφερε, ενώ, ειδικά για την Ελλάδα τόνισε ότι ήταν ήδη σε έναν καλό δρόμο, αλλά βεβαίως ( ο δρόμος) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

«Δυστυχώς, ξανά και ξανά κάποιες απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναβάλλονταν. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι όμως μόνο προϋπόθεση ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς το δεύτερο πρόγραμμα, είναι και προϋπόθεση ώστε να δείξει βιώσιμα αποτελέσματα η βοήθεια για την αυτοβοήθεια. Στην Νομισματική Ένωση πηγαίνουν χέρι-χέρι η αλληλεγγύη με την ίδια ευθύνη.
Σημείωσε επίσης ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα αλλά το ζήτημα θα τεθεί.
Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι επιθυμία της εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η Γερμανία εργαζόταν και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Εξακολουθεί να ισχύει ότι «οι προσπάθειες της Γερμανίας έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ώστε οι άνθρωποι στην Ελλάδα να διατηρήσουν την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος», όπως στην Ιρλανδία, την Κύπρο κλπ, δήλωσε η κα Μέρκελ.
Το ευρώ ήταν πάντα κάτι παραπάνω από απλό νόμισμα δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ.
«H Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα καλύτερα την κατάσταση στην Ελλάδα από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Αυτό αναγνωρίζεται από πάρα πολλούς», επισήμανε η καγκελάριος Μέρκελ και υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει γίνει πιο ισχυρή, κάτι το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι «μέσα σε όλα όσα κάναμε για τις χώρες σε κρίση, είχαμε πάντα μπροστά μας το σύνολο».
«Το θέμα είναι πάντα να προσέξουμε όλα αυτά τα οποία τα τελευταία χρόνια έκαναν το ευρώ πιο δυνατό έναντι κρίσεων - και αυτά είναι μεταρρυθμίσεις, αλληλεγγύη έναντι ίδιας ευθύνης και παροχές έναντι αντιπαροχών», επανέλαβε η καγκελάριος και τόνισε ότι παράλληλα πρέπει να προσέχουμε ότι το ευρώ και η ιδέα αυτών που το δημιούργησαν ήταν ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα. «Η απόφαση για ένα κοινό νόμισμα ήταν και είναι πάντα συμβολική της ενότητας στην Ευρώπη», σημείωσε.

 http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3