Ερντογάν: Στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/15-erntogan-sto-komma-dikaiosunis.html
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα ζητήσει από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές κατά τις οποίες έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο τουρκικό κοινοβούλιο.
Σε περίπτωση αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα δώσει την εντολή στον αρχηγό του κόμματος που κατέκτησε τη δεύτερη θέση, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP).
Εάν και αυτές οι διαβουλεύσεις αποτύχουν, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε ότι θα κάνει χρήση των εξουσιών που τού δίνει το Σύνταγμα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε «επαναληπτικές».
«Είναι αδιανόητο να παραμείνει η χώρα χωρίς κυβέρνηση» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Αζερμπαϊτζάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι προτίθεται να καλέσει την προσεχή εβδομάδα τους ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.
Ο ηγέτης του τρίτου κόμματος, του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ωστόσο ότι δεν θα δεχθεί να συναντηθεί με κανέναν πολιτικό ηγέτη που θα έχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού και ότι δεν είναι δουλειά του προέδρου να συναντά τον έναν ή τον άλλο ηγέτη κόμματος.
ΑΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive