Βρυξέλλες: Μια τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
 http://freshsnews.blogspot.com/2015/05/9-notyet-final.html

Στο Εurogroup της Δευτέρας οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ αναμένεται να χαιρετίσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών, ανέφερε σήμερα αξιωματούχος της Ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ωστόσο πως "μία τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή".
Ο εν λόγω αξιωματούχος μίλησε για βελτίωση όχι μόνο στη διαδικασία των διαβουλεύσεω, αλλά και επί της ουσίας, επισήμανε όμως ότι από πολιτικής και τεχνικής άποψης το ευκταίο είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία στις αρχές του Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε κανέναν από τους τομείς υπό διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει οριστικά η συμφωνία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαβουλεύσεις για τον ΦΠΑ και τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της νησιωτικής περιοχής και της ενδοχώρας.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν το Eurogroup συζητά ήδη ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, είπε πως δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση ακόμα.
Σχετικά με την επιδίωξη της ελληνικής πλευράς να δοθεί ένα πολιτικό σήμα από το Eurogroup στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα οδηγήσει στην αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παρέπεμψε στην ίδια την Τράπεζα, η οποία έχει εξηγήσει σαφώς τι θεωρεί άμεση χρηματοδότηση χρέους και τι όχι.
Τέλος, η ίδια πηγή δήλωσε πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει με ευκολία τις άμεσες δανειακές της ανάγκες.
Πηγή: Mega
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive