-->

Αντ. Σαμαράς: Φοβάμαι μεγάλη φοροεπιδρομή

 

Tο φόβο ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη φοροεπιδρομή εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus», προσθέτοντας ωστόσο ότι θα είναι ο πρώτος που θα δηλώσει ευτυχής αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές. Παράλληλα, επανέλαβε ότι όλο αυτό το διάστημα επέμεινε αδιάλειπτα και έντονα για να βρεθεί μία λύση, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι».
 
Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι η οικονομία έχει φτάσει στα όρια της ανώτατης δυνατής ασφυξίας και ότι τίποτα δεν δουλεύει, ενώ έκανε λόγο για «απόλυτη οικονομική ακινησία, η οποία τροφοδοτείται και από μια πάρα πολύ μεγάλη αρνητική ψυχολογία».
 
«Αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία.
 
Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, τόνισε ότι φοβάται μεγάλη φοροεπιδρομή, επικαλούμενος δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για ανετοιμότητα από τη μεριά την κυβέρνησης.
 
Ερωτηθείς αν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία ή αν θα υπάρξουν αστερίσκοι, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το κόμμα του δεν επρόκειτο να φέρει νέα φοροεπιδρομή, καθώς δεν είχε η χώρα ανάγκη κάτι τέτοιο, όπως είπε.
 
Επιπλέον, εκτίμησε ότι η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο οριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα κρίνει το κείμενο της όποιας συμφωνίας ως παράταξη η οποία έχει αποκλειστικό κριτήριο το καλό του τόπου.
 
«Και το καλό του τόπου είναι η Ελλάδα να έχει παραμονή στο ευρώ, αλλά και προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη είναι η μόνη σωτήρια λύση για τον τόπο», κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: naftemporiki

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3