-->

Ενώπιον του εισαγγελέα για το θάνατο της Αννυ οι γονείς της

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Αθήνα
Στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς της Αννυ, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκονται ενώπιον του εισαγγελέα για το θάνατο της τετράχρονης. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα υπό ισχυρή αστυνομική ασφάλεια, για την αποφυγή επεισοδίων.

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που εξύβρισε με έντονο τρόπο το ζευγάρι.

Ο πατέρας θεωρείται από την αστυνομία υπεύθυνος για το θάνατο και την εξαφάνιση της σορού του άτυχου κοριτσιού, ενώ η μητέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που προκάλεσε το θάνατό του. Το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το πρωί της περασμένης Τρίτης 28 Απριλίου έφθασε στους αξιωματικούς που ασχολούνταν με την υπόθεση της εξαφάνισης της τετράχρονης Αννυ Μπορίσοβα ένα έγγραφο της Ιντερπόλ στο οποίο περιλαμβάνονταν πληροφορίες από τη Βουλγαρία και ανέφεραν πώς είχε πεθάνει το κοριτσάκι και τι είχε επακολουθήσει.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Αννυ είχε δολοφονηθεί από τον πατέρα της, ο οποίος εξαφάνισε τη σορό με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο. Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο 27χρονος είχε τεμαχίσει τη σορό, έβρασε και στη συνέχεια πέταξε σε διάφορα σημεία τα κομμάτια. Η δολοφονία τοποθετείται χρονικά στις 19-20 Απριλίου. Η μητέρα της Αννυ εκείνη την περίοδο βρισκόταν στη Γερμανία και είχε αφήσει το παιδί με τον πατέρα του.

Μάρτυρας - κλειδί ήταν ένας φίλος του 27χρονου, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί στο διαμέρισμα στην οδό Μιχαήλ Βόδα, όπου έμενε ο πατέρας της Αννυ. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας τον συνάντησαν στη Βουλγαρία κι εκείνος περιέγραψε όσα του είχε εκμυστηρευθεί ο 27χρονος.

Από τη στιγμή που οι αστυνομικοί ήξεραν ότι το παιδί ήταν πλέον νεκρό και ότι δεν θα κατάφερναν να εντοπίσουν τη σορό, άρχισαν να αναζητούν στοιχεία για να δέσουν την υπόθεση, αφού ο 27χρονος πατέρας αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» στην ανάκριση.

Έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν να παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων για να παρατείνουν την κράτησή του. Αρχικά συνέλαβαν τους γονείς για κατοχή ναρκωτικών - είχαν βρεθεί στο σπίτι δύο χάπια στεντόν χωρίς συνταγή. Στη συνέχεια τούς συνέλαβαν εκ νέου για ψευδορκία, αφού είχαν πει καταφανώς ψέματα και άλλαζαν τις καταθέσεις τους. Τελικά υποχρεώθηκαν να τους αφήσουν ελεύθερους την περασμένη Πέμπτη 30 του μήνα αφού δεν είχαν «σπάσει», αλλά έγιναν η σκιά τους.

Την περασμένη Τετάρτη, 29 Απριλίου, μάλιστα, από την Αστυνομία διέρρευσε η είδηση ότι η μητέρα είχε αναγνωρίσει με σχετική βεβαιότητα το παιδί της σε φωτογραφία που δήθεν είχε δώσει πολίτης και εμφάνιζε το παιδί να μπαίνει μαζί με μια γυναίκα σε ταξί. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται τώρα ότι έγινε για να χαλαρώσει τον πατέρα ώστε να θεωρήσει ότι έγινε πιστευτό το σενάριο της αρπαγής του παιδιού. Ταυτόχρονα, προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να εντοπισθούν τυχόν στοιχεία σε επικοινωνίες. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις επικοινωνίες με τον βούλγαρο μάρτυρα - κλειδί.

Παράλληλα, συνεργεία των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, που σχεδόν καθημερινά σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούσαν το διαμέρισμα του πατέρα, εντόπισαν βιολογικό υλικό (αίμα) που ταυτίσθηκε ότι ήταν του παιδιού.

Ο χρόνος προς την ομολογία μετρούσε ήδη ανάποδα. Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 27χρονου που τελικά ομολόγησε τι έκανε στη σορό του παιδιού. Όπως φέρεται να είπε, βρήκε νεκρό το παιδί και αποφάσισε να το εξαφανίσει για να μην τον θεωρήσει υπεύθυνο του θανάτου η μητέρα και τον εγκαταλείψει.

Παράλληλα, χθες συνελήφθη και η 25χρονη μητέρα με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς ο πατέρας πολλές φορές στο παρελθόν χτυπούσε το κοριτσάκι κι εκείνη το άφησε παρ' όλ' αυτά μαζί του όταν ταξίδεψε στη Γερμανία.

Αγνωστο παραμένει εάν η 25χρονη γνώριζε το τι συνέβη στο παιδί της, και κάλυπτε τον πατέρα, ή όχι. Χθες, ανακρίθηκε από την αστυνομία, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν σε κατάσταση σοκ.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η 25χρονη είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της αστυνομίας, καταθέτοντας διαφορετικά σενάρια για την εξαφάνιση της Αννυ.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το ταξίδι που έκανε μαζί με τον 27χρονο πρώην σύντροφό της στη Βουλγαρία, λίγα 24ωρα πριν δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού ήταν που ο 27χρονος εξομολογήθηκε στον φίλο του τι συνέβη.
Newsroom ΔΟΛ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3