Εμμονή ΔΝΤ σε ομαδικές απολύσεις

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/05/3-emploki-me-dnt-zita-omadikes-apoliseis.html
Η επιμονή των εταίρων και δη του ΔΝΤ στην αξίωση για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και παγώματος του νομοσχεδίου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων προκαλεί ένα σκηνικό εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group.

Το Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαιτέρως προβληματισμένο για την εξέλιξη και διαμηνύει ότι οι "κόκκινες γραμμές" του παραμένουν ως έχουν, κάνοντας λόγο για ακατανόητη εμμονήτου ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλεςπροσπαθεί με στοιχεία και πίνακες να αναδείξει ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι νομικό κεκτημένοκαι σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ προβάλει διαρκώς το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Γίνεται επίσης γνωστό πως έχει υπάρξει εμπλοκή και σε ό,τι αφορά στην περικοπή συντάξεων μέσω τηςρήτρας του μηδενικού ελλείμματος, καθώς και στο ζήτημα του κατώτερου μισθού.

Από το Μαξίμου διαμηνύουν: "Οι κόκκινες γραμμές μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση".

Οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group αναμένεται να συνεχιστούν εντατικά και την Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα εμφανίζεται διατεθειμένη να ψηφίσει και να εφαρμόσει τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι δανειστές θα ανοίξουν το δρόμο για τη ρευστότητα.

Κυβερνητικό στέλεχος διεμήνυσε ότι "επιδιώκουμε μια έγγραφη δέσμευση για χαλάρωση της χρηματοδοτικής ασφυξίας και μετά να φέρουμε προς ψήφιση το όποιο νομοσχέδιο".

http://www.nooz.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services