Μέρκελ: Θέλουμε ακόμη πολλή δουλειά πριν τη συμφωνία

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Ελλάδας με τους τρεις θεσμούς, επεσήμανε σήμερα, από την Ρίγα της Λετονίας, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι «μένουν ακόμη πολλά να γίνουν» πριν από μια συμφωνία, ενώ αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.
 χ

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής στη Ρίγα, παρουσία και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η Α. Μέρκελ έκανε λόγο για μια «πολύ φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή», ωστόσο όπως επεσήμανε «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία με τους θεσμούς» και ότι «μένουν πολλά ακόμη να γίνουν» προτού επιτευχθεί συμφωνία.
Η Γερμανία και η Γαλλία είναι πρόθυμες να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να συνδράμουν όποτε χρειαστεί, ωστόσο η λύση θα πρέπει να προκύψει μέσα από τις διαπραγματεύσεις με τους τρεις θεσμούς και απαιτείται «πολύ εντατική δουλειά», δήλωσε η καγκελάριος.
«Αισιόδοξος» εμφανίστηκε σήμερα από τη Ρίγα της Λετονίας, ο Αλ. Τσίπρας:
«Η συζήτηση χθες το βράδυ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ήταν πολύ εποικοδομητική, σε πολύ καλή και φιλική ατμόσφαιρα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη. Είμαι αισιόδοξος».

http://www.ethnos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive