-->

«Πράσινο» από τη Βουλή για το τέμενος στον Βοτανικό

ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΕΛ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στις δύο τροπολογίες για το Μέγαρο Μουσικής και την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό, αλλά και η μη αποστολή επιστολικής ψήφου από την πρόεδρο της Βουλής χαρακτήρισαν την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή, με τις δύο ρυθμίσεις ωστόσο να περνούν με τη συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 http://freshsnews.blogspot.com/2015/05/13-tzami.html

Για την ανέγερση τέμενους «ναι» είπαν όλα τα κόμματα εκτός από τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή
Με την πρώτη παρατείνεται εκ νέου μέχρι το τέλος Αυγούστου η απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας και με τη δεύτερη καθορίζονται τα σχετικά διαγράμματα για την ανέγερση του τεμένους. Για το Μέγαρο «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, «παρών» ΝΔ και ΚΚΕ και «όχι» ΧΑ και ΑΝΕΛ, ενώ για το τέμενος «ναι» είπαν όλα τα κόμματα εκτός από τη ΧΑ και τους ΑΝΕΛ που είπαν «όχι».
Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός πως η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ευρισκόταν στη Λισαβόνα, στην ψηφοφορία δεν έστειλε -ως είθισται για εκείνους που μετέχουν σε αποστολή της Βουλής- επιστολική ψήφο, η οποία και θα προσμετρούνταν στην ψηφοφορία.
Οι δύο τροπολογίες εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο τροποποιείται το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών στην εκπαίδευση, ενώ καταργεί τη σύζευξη πρότυπων και πειραματικών σχολείων.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 145 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) έναντι 107 αρνητικών ψήφων των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης, έσπευσε να υπερασπιστεί τις ρυθμίσεις έναντι των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης διαβεβαιώνοντας ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα λειτουργήσουν προς όφελος τόσο των ίδιων των μαθητών, όσο και της μαθησιακής διαδικασίας.

«Αλλάζουμε το εξεταστικό σύστημα χωρίς να αιφνιδιάζουμε τους μαθητές που προετοιμάζονται, γιατί όσοι θέλουν να παραμείνουν σε αυτό που ισχύει για τα τέσσερα μαθήματα μπορούν να το κάνουν, ενώ όσοι θέλουν να είναι προετοιμασμένοι μπορούν να πάρουν ένα επιπλέον μάθημα» τόνισε με έμφαση, ενώ αναφερόμενος στον διαχωρισμό των πειραματικών από τα πρότυπα σχολεία ο υπουργός χαρακτήρισε σεβαστές τις αντιρρήσεις, αλλά υπεραμύνθηκε της παρέμβασης.
Ο ίδιος χαρακτήρισε ακατανόητες τις αντιδράσεις για τη ρύθμιση που αφορά τα στελέχη της εκπαίδευσης επισημαίνοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω πώς θεωρείται ''κομματοκρατία'' το να αντικαθίσταται η συνέντευξη που έχει έναν χαρακτήρα υποκειμενικότητας με μια διαδικασία εκλογής».

http://www.ethnos.gr/


Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3