Βαρουφάκης: Αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει

Ως υπουργός οικονομικών θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή σε μια συμφωνία που μακροοικονομικά δεν θα βγαίνει, υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ενώ τόνισε πως χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα θα βουλιάξει.

Βαρουφάκης: Αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει
«Αν δεν μεταρρυθμιστούμε, θα βουλιάξουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας την ανάγκη να απεξαρτηθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.

Αφού ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε μεν πως δεν πρέπει να μιλάμε για κούρεμα, αλλά δήλωσε πως το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Mετά από 5 χρόνια ενός προγράμματος που έχει αποτύχει πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν έχει σημασία μόνο η επόμενη δόση, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας πως πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στο παρασκήνιο των Eurogroup, παραδέχονται το ανεφάρμοστο των μεταρρυθμίσεων.

Οι δηλώσεις Βαρουφάκη αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις έρχονται τη στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης εντός του Μάη.

Το ασφυκτικό πλαίσιο της ρευστότητας, τα απανωτά «χτυπήματα» από δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ και οι συνεχείς απαιτήσεις των δανειστών για νέα σκληρά μέτρα, που ροκανίζουν τον χρόνο χωρίς ορατό αποτέλεσμα, αποτελούν για το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό το κορυφαίο δίλημμα, στο οποίο, πάντως, η απάντηση θα δοθεί σε κάθε περίπτωση μέσα στα επόμενα 24ωρα.

http://www.ethnos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services