-->

Δίκη ΧΑ: Απόντες οι 40 από τους 69 κατηγορούμενους

Κουκούτσης, Ζησιμόπουλος και Μπούκουρας στη δικαστική αίθουσα - Παρών και ο Ρουπακιάς
 http://freshsnews.blogspot.com/2015/05/12triti-sunedriasi-tou-dikastiriou-gia-tin-upothesi-tis-ha.html

Ξεκίνησε η τρίτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με 29 μόνο από τους 69 κατηγορούμενους να είναι παρόντες. 
Απόντες είναι και σήμερα οι.... πρωτοκλασάτοι του εδωλίου, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, κ.α. 

Αντίθετα, παρόντες στο δικαστήριο είναι σήμερα οι κατηγορούμενοι βουλευτές Αρβανίτης, Κουκούτσης, Ζησιμόπουλος και Μπούκουρας.

Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς,  ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι γονείς του αδικοχαμένου μουσικού, φίλοι και συγγενείς του, όπως και άλλα θύματα των εγκληματικών ενεργειών της Χ.Α.

Στην πλειονότητά τους τα μέλη της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανιστεί στο ακροατήριο, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να συνδεθούν επικοινωνιακά με τις ανθρωποκτονίες και τα εγκλήματα που τους καταλογίζονται όπως αυτά περιγράφονται στο βούλευμα – «καταπέλτη» του συμβουλίου Εφετών. Αντίθετα, εκπροσωπούνται στο δικαστήριο από τους δικηγόρους τους.

Η οικογένεια Φύσσα δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά και σε βάρος άλλων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου φύσσα, όπως επίσης δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και σε βάρος των κατηγορουμένων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α. και των υπολοίπων προσώπων που δικάζονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το λόγο λαμβάνουν και τα υπόλοιπα θύματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και μέσω των συνηγόρων τους δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του συνόλου των κατηγορουμένων και  όχι μόνο σε βάρος των πρώην και νυν πρώην βουλευτών.










































Η αίθουσα
Τώρα σε ό,τι αφορά την αίθουσα χθες Δευτέρα φορείς του Κορυδαλλού, διευθυντές των σχολείων που βρίσκονται δίπλα στη δικαστική αίθουσα, βουλευτές αλλά και συνήγοροι πολιτικής αγωγής συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και έθεσαν θέμα διεξαγωγής της δίκης σε άλλη αίθουσα και όχι σε αυτή στην οποία διεξάγεται τώρα εντός των φυλακών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε το προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αίθουσα και ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας, η οποία θα είναι έτοιμη τον ερχόμενη Σεπτέμβριο. Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως εφόσον η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη ζητήσει τη μεταφορά της δίκης ο ίδιος είναι έτοιμος να μεριμνήσει για τη μεταφορά σε άλλο χώρο καθώς και για οποιαδήποτε άλλη λύση στο μεσοδιάστημα.

Πάντως από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει τονίσει πως αν βρεθεί άλλη αίθουσα για να διεξαχθεί η δίκη, τότε το δικαστήριο αμέσως θα μεταφερθεί. Η πρόεδρος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνονται συνεδριάσεις του δικαστηρίου το Σάββατο ώστε να μην κλείνουν τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα από τις φυλακές και δημιουργηθεί πρόβλημα στις εξετάσεις των μαθητών.

 Μάλιστα, ζήτησε από τις αρχές του Κορυδαλλού να προσκομίσουν στο δικαστήριο της ημερομηνίες κατά τις οποίες οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις ώστε να δει τις ημέρες που είναι κενές και κατά τις οποίες θα μπορούσε, όπως είπε, να συνεδριάζει το δικαστήριο.

http://www.protothema.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3