-->

Σεισμός 6,1R ανατολικά της Κρήτης

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/sismos-61r-anatolika-tis-kritis.html
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:07 στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 108 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 54 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης, που έγινε αισθητή στις ανατολικές ακτές της Κρήτης, εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Το zougla.gr επικοινώνησε με το ΑΤ Καρπάθου και ο αξιωματικός υπηρεσίας μάς ανέφερε ότι η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, διήρκεσε αρκετή ώρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κάσο. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές τόνισαν στο zougla.gr ότι ταρακουνήθηκαν, ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για καταστροφές.

Δείτε το βίντεο του cretapost.gr με μαρτυρίες κατοίκων της Ιεράπετρας




To επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
To επίκεντρο της σεισμικής δόνησης


O Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας Ε.Α.Α, μιλώντας στο zougla.gr τόνισε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και παρακολουθείται. «Μετά την δόνηση των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν μικρότερες δονήσεις. Παρακολουθούμε το φαινόμενο» είπε χαρακτηριστικά.



Ειδικότερα, έπειτα από τον σεισμό των 6,1R, σημειώθηκαν δονήσεις μεγέθους 4,3R, 4R, 4,1R, 3,1R, 4,2R και 5R: http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/sismos-61r-anatolika-tis-kritis.html Μιλώντας στο zougla.gr, ο δημοσιογράφος του sitiapress.gr, κ. Γιώργος Τσικαλάκης έκανε λόγο για πρωτόγνωρη για την περιοχή δόνηση, εξαιτίας της διάρκειάς της:

To zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Μανώλη Χρυσοχέρη, κάτοικο της Καρπάθου. Ακούστε τι δήλωσε:


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Ζάκρο:

http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/sismos-61r-anatolika-tis-kritis.html
Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Κάρπαθο:
Πατήστε εδώ για να δείτε τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

ζουγκλα

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3