Κι όμως! Με ΑΥΤΕΣ τις δυο τροφές ΘΩΡΑΚΙΖΕΣΤΕ από έμφραγμα και καρκίνο!

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/ki-omos-me-aftes-tis-dyo-trofes-thorakizeste-apo-emfragma-kai-karkino.html
Ένα μήλο την ημέρα δεν αρκεί για να κάνουμε το γιατρό πέρα, όπως...

αποδείχθηκε άλλωστε πρόσφατα στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες.
Αν όμως συνδυάσουμε το φρούτο με ένα απολαυστικό και υγιεινό ρόφημα ίσως επιτύχουμε πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.
Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Έρευνας των Τροφίμων (IFR) διαπίστωσαν ότι ένα μήλο σε συνδυασμό με ένα φλιτζάνι τσάι είναι το δυναμικό ντουέτο που θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι σε χρόνια νοσήματα, όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.
Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Molecular Nutrition & Food Research παρουσιάζει αναλυτικά πώς το μήλο και το τσάι «συνεργάζονται» για να προστατεύσουν τον οργανισμό μας.
Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν σημαντική ποσότητα μιας ομάδας ουσιών που ονομάζονται πολυφαινόλες. Πολυφαινόλες παρέχει και το τσάι. Όταν καταναλώνουμε μήλο και τσάι, ο μοναδικός συνδυασμός από τις πολυφαινόλες που παρέχουν μπορεί να μπλοκάρει τη δράση ενός μορίου που ονομάζεται VEGF. Το μόριο VEGF προωθεί το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων (αγγειογένεση), διαδικασία που συμβάλλει στην εξάπλωση του καρκίνου.
Η αγγειογένεση παίζει επίσης ρόλο στη σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση) και τη ρήξη των αθηροσκληρωματικών πλακών, διαδικασίες που οδηγούν στο έμφραγμα ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Στο πλαίσιο της δοκιμής που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, εξέτασαν την επίδραση που έχουν οι πολυφαινόλες του μήλου και του τσαγιού σε ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία και διαπίστωσαν ότι ακόμη και σε μικρές δόσεις οι πολυφαινόλες απενεργοποιούν πλήρως το μόριο VEGF. Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο χάρη σε πολυφαινόλες από συγκεκριμένες τροφές.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι πολυφαινόλες ενεργοποιούν ένα ένζυμο που βοηθά στην παραγωγή οξειδίου του αζώτου στο αίμα, το οποίο συμβάλλει στη διαστολή των αγγείων και προλαμβάνει τις βλάβες στα αγγεία.
Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση, οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα και τα εμποδίζουν να αναπτυχθούν.
http://www.toxwni.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services