-->

Βροχή μολότοφ στα Εξάρχεια, αναρχικά συνθήματα στη Βουλή

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με επεισόδια σημαδεύτηκε και το χθεσινό βράδυ στα Εξάρχεια. Περίπου 100 αντιεξουσιαστές, που νωρίτερα συμμετείχαν σε πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας των φυλακών, ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο, από όπου εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ στην Αστυνομία.Μπροστά στο Κοινοβούλιο κάποιοι από τους διαδηλωτές που φορούσαν κουκούλα άρχισαν να γράφουν με σπρέι συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους της Βουλής.

Μπροστά στο Κοινοβούλιο κάποιοι από τους διαδηλωτές που φορούσαν κουκούλα άρχισαν να γράφουν με σπρέι συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους της Βουλής.

Προηγήθηκε η αναγραφή συνθημάτων στα εξωτερικά τοιχία της Βουλής, αλλά και στη βάση του Αγνωστου Στρατιώτη...
Η συγκέντρωση κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και του «κουκουλονόμου» είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα. Γύρω στις 7.30, περίπου 500 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ξεκίνησαν από τα Προπύλαια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα και πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία έως τη Βουλή και από εκεί στο Πολυτεχνείο.
Μπροστά στο Κοινοβούλιο κάποιοι συμμετέχοντες που φορούσαν κουκούλα για να μην αναγνωρίζονται, με σπρέι άρχισαν να γράφουν συνθήματα στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στους εξωτερικούς τοίχους της Βουλής στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. «Πόλεμος στη Δημοκρατία», «Να καεί η Βουλή», «Φωτιά σε κράτος και κεφάλαιο», «Φωτιά σε κράτη και φυλακές» και «Καμία ανοχή στις φυλακές τύπου Γ' και κάθε μορφή εγκλεισμού» ήταν μερικά μόνο από τα πολλά γκράφιτι που με κόκκινο και μαύρο σπρέι έγραψαν οι κουκουλοφόροι. Παρέμβαση της Αστυνομίας δεν υπήρξε, παρόλο που διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν περιμετρικά στο σημείο.
Η πορεία ολοκληρώθηκε εκεί από όπου άρχισε. Μία ομάδα περίπου 100 ατόμων αυτονομήθηκε και κινήθηκε προς το Πολυτεχνείο.
Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, οι άγνωστοι άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα με κάδους, στους οποίους έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Από εκεί άρχισαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/8anarxikoi.html
Στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στη Στουρνάρη, πυρπολήθηκαν, ενώ μολότοφ έπεφταν στις οδούς Τοσίτσα, Ζαΐμη, Μπουμπουλίνας και Στουρνάρη
Για αρκετή ώρα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Δύο αυτοκίνητα, που βρίσκονταν παρκαρισμένα στον δρόμο, πυρπολήθηκαν, ενώ οι μολότοφ έπεφταν... βροχή στις οδούς Τοσίτσα, Ζαΐμη, Μπουμπουλίνας και Στουρνάρη. Ηταν η πρώτη φορά που έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ. Οι διμοιρίες βρίσκονταν απέναντι από την είσοδο του Πολυτεχνείου.
Δεύτερη φορά
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που τα Εξάρχεια μετατρέπονται σε πεδίο μάχης. Το περασμένο Σάββατο δύο άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων που δημιούργησαν ομάδες νεαρών έξω από το Πολυτεχνείο και στη γύρω περιοχή. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 20 άτομα έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους στην οδό Πατησίων, στη συμβολή με την οδό Τοσίτσα και προξένησαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, στις οποίες επιτέθηκαν με πέτρες οι νεαροί. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο
ΩΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Επί 9 ημέρες τελεί υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίοι ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Η κατάληψη ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου και, πάρα τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις πρυτανικές αρχές προς τα αρμόδια όργανα, δεν έχει καταστεί δυνατό να απομακρυνθούν οι καταληψίες.

http://www.ethnos.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3