-->

Πάλι με τα πυρηνικά «παίζει» η Βόρεια Κορέα

  • http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/30-pali-me-ta-pyrinika-paizei-i-voreia-korea.html
Δορυφορικές φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους Αμερικανοί ειδικοί ενδέχεται να οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Βόρεια Κορέα αφενός έχει θέσει σε λειτουργία εγκατάσταση φυγοκέντρησης ουρανίου στο συγκρότημα της Γιονγκμπιόν, αφετέρου έχει στη διάθεσή της έτερο πυρηνικό αντιδραστήρα που μπορεί να παράγει σχάσιμο υλικό κατάλληλο για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Η εκτίμηση προέρχεται από τους Ντέιβιντ Ολμπράιτ και Σερίνα Κέλεχερ-Βεργκαντίνι του Ινστιτούτου Επιστημών και Διεθνούς Ασφάλειας, στην Ουάσινγκτον, και δόθηκε στη δημοσιότητα εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για το πραγματικό μέγεθος του πυρηνικού οπλοστασίου και του αριθμού των πυραύλων που διαθέτει η Πιονγκγιάνγκ.
Ο Ολμπράιτ ήταν ένας από τους ειδικούς του ινστιτούτου που τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν παρουσιάσει τρία σενάρια σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο της ασιατικής χώρας. 
Τα σενάρια προέβλεπαν ότι ο αριθμός των πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ μπορεί να αυξηθεί σε 20, 50 ή 100 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ωστόσο σύμφωνα με την Wall Street Journal που επικαλείται Κινέζους ειδικούς σε θέματα πυρηνικών, η Βόρεια Κορέα ίσως έχει ήδη 20 πυρηνικές κεφαλές και τη δυνατότητα να παραγάγει αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο ώστε να διπλασιάσει το οπλοστάσιο αυτό ως την επόμενη χρονιά.
http://www.pontos-news.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3