Αμερικανικά drone σκότωσαν Αμερικανό και Ιταλό όμηρο της Αλ Κάιντα

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/24-drone.html
Την πλήρη ευθύνη για το θάνατο των ομήρων ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Ουάσινγκτον
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το θάνατό δύο ομήρων, ενός Αμερικανού και ενός Ιταλού, σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση με drone κατά της Αλ Κάιντα τον Ιανουάριο στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν. Τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες εξέφρασε σε διάγγελμα ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το θάνατο των ομήρων και έχει διατάξει ενδελεχή έρευνα.

Στην αμερικανική επιχείρηση σκοτώθηκαν ο Αμερικανός εργολάβος Γουόρεν Γουέινσταϊν, ο οποίος είχε πέσει στα χέρια της Αλ Κάιντα το 2011, και ο Ιταλός Τζοβάνι Λο Πόρτο, ο οποίος κρατούνταν όμηρος από το 2012.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της επιχείρησης με drone κατά κρησφυγέτου της Αλ Κάιντα, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες που να υποδείκνυαν πως οι όμηροι βρίσκονταν στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

«Βάσει των πληροφοριών που διαθέταμε εκείνη την περίοδο, περιλαμβανομένων εκατοντάδων ωρών παρακολούθησης, πιστεύαμε ότι αυτό ήταν ένα συγκρότημα της Αλ Κάιντα, δεν βρίσκονταν εκεί πολίτες και η σύλληψη των τρομοκρατών ήταν αδύνατη» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Και όντως πιστεύουμε ότι αυτή η επιχείρηση εξουδετέρωσε επικίνδυνα μέλη της Αλ Κάιντα» τόνισε.

Στην επιχείρηση που κατέληξε στο θάνατο των ομήρων έπεσε νεκρός ο Αμερικανός Αχμέντ Φαρούκ, ο οποίος σύμφωνα με τις ΗΠΑ ήταν αρχηγικό μέλος της Αλ Κάιντα, ενώ και δεύτερος Αμερικανός που ανήκε στους κόλπους της οργάνωσης, ο Άνταμ Γκαντάχ, σκοτώθηκε πιθανότατα σε διαφορετική αμερικανική επιχείρηση στην ίδια περιοχή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκανε καμία αναφορά μπροστά στις κάμερες στους Φαρούκ και Γκαντάχ. Ο τελευταίος είχε υπάρξει εκπρόσωπος του τρομοκρατικού δικτύου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος εκφράζει θλίψη για το θάνατο των ομήρων, επισημαίνοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν κανένα λόγο να πιστεύουν πως στο σημείο που χτυπήθηκε κρατούνταν όμηροι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έξεφρασε βαθιά θλίψη για το θάνατο των δύο ομήρων και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους. «Γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να αναπληρώσουν την απώλειά τους» ανέφερε και τόνισε πως αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για το θάνατο των δύο ανδρών.
Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services