Τσίπρας προς Μέρκελ: Επιτάχυνση για συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Επιτάχυνση της διαδικασίας εφαρμογής της απόφασης της 20ής Φεβρουαρίου για ενδιάμεση συμφωνία ως τα τέλη Απριλίου ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/23.html
Στη συνάντηση που κράτησε περίπου μία ώρα έγινε αποτίμηση της προόδου που έχει σημειωθεί μετά τη συνάντηση του Βερολίνου και η πρόοδος στο Βrussels Group. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Συμφωνήθηκε επίσης μετά από πρόταση της ελληνικής πλευράς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων να γίνει ανεξάρτητη αρχή.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Τσίπρας προς Μέρκελ: Επιτάχυνση για συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου
Οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντησή των δύο ηγετών, η δεύτερη μετά την αντίστοιχη στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου, διεξήχθη σε «θετικό και εποικοδομητικό κλίμα»
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι αξιόλογη η πρόοδος που σημειώθηκε από την τελευταία συνάντησή τους στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία προβλέπει μία πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της ευρωζώνης δηλώνουν ότι μικρή πρόοδος έχει καταγραφεί στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, κυρίως επειδή η Αθήνα έχει αρνηθεί την πρόσβαση των κλιμακίων των πιστωτών στα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού.
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, ενώ ο πρωθυπουργός θα έχει ραντεβού και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

http://www.ethnos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services