-->

"Κόκκινος" συναγερμός στην Ευρώπη για μεταναστευτικό

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/21-red-alert-metanastes.html

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα παράνομη μετανάστευση συγκαλείται αύριο από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο των νέων τραγικών περιστατικών με θάνατο μεταναστών στη Μεσόγειο.



Κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση στο Λουξεμβούργου, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ υιοθέτησαν ένα σχέδιο για τη μεταναστευτική κρίση, το οποίο παρουσίασε ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης ανακοίνωσε Εθνικό σχέδιο το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.



Ο κ. Αβραμόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κρίση θα λάβει επικίνδυνες διαστάσεις τους επόμενους μήνες.



Στα μέτρα του σχεδίου δράσης για τη μετανάστευση που παρουσίασε συμπεριλαμβάνονται η κατάληψη και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι, η συνεδρίαση σε τακτική βάση των ευρωπαϊκών οργανισμών Europol, Frontex, EASO και EUROJUST για ανταλλαγή πληροφοριών, η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου στην Ιταλία και στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της EASO εντός δύο μηνών, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από όλους τους μετανάστες αλλά και δημιουργία νέου προγράμματος για ταχεία επιστροφή των παράνομων μεταναστών που θα συντονίζεται από την Frontex και από τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.



Σε ένα θρίλερ στη Μεσόγειο, μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σκάφη της ακτοφυλακής της Ιταλίας και της Μάλτας με στόχο να εντοπίσουν δύο σκάφη που μεταφέρουν συνολικά 450 μετανάστες. Αν και οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από χθες το μεσημέρι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα από τα δύο σκάφη.

http://www.megatv.com/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3