Νέο «ραντεβού» Τσίπρα- Μέρκελ την Πέμπτη

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/21-neo-rantevoy-tsipra-merkel-tin-pempti.htmlH συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό | EUROKINISSI
Στο μεταξύ, συνεχίζονται για τέταρτη μέρα, στο Παρίσι, οι συζητήσεις ανάμεσα στην «Ομάδα των Βρυξελλών» και την ελληνική αντιπροσωπεία των οικονομικών εμπειρογνωμόνων ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group στις Βρυξέλλες.
Προβλέπεται μια εφ' όλης της ύλης εξέταση των διαφορών που υφίστανται σε τομείς του προγράμματος, με στόχο την αναζήτηση μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης σύγκλισης.

Κομισιόν: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, αλλά δεν αναμένεται η σύνταξη σχετικής έκθεσης προόδου, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.
Συγκεκριμένα, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, ερωτηθείσα αν το Brussels Group ετοιμάζει γραπτή έκθεση προόδου για την Ελλάδα εν όψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, απάντησε ότι ναι μεν υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν γνωρίζει για καμία γραπτή έκθεση προόδου.
Η κ. Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση το Eurogroup Working Group που θα συνεδριάσει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και το Eurogroup στη Ρίγα θα αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών το τελευταίο διάστημα.

Γιούνκερ: «Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει»

«Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Politico ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αποκλείοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
Ωστόσο, έκανε λόγο για άρνηση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν όπως επιθυμούν οι εταίροι, σημειώνοντας ότι «οι ελληνικές αρχές δοκιμάζουν την υπομονή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
«H ελληνική αδιαλλαξία κινδυνεύει να ωθήσει την ήπειρο προς την οικονομική καταστροφή», επισήμανε και επέκρινε την Αθήνα για «μη-αποδεκτή» έλλειψη συνεργασίας.
«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους εξέλιξη, αλλά αποκλείω 100% το Grexit. Δεν θα υπάρξει πτώχευση», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αποδίδοντας την αισιοδοξία του όχι τόσο στην «κάθε άλλο παρά απτή» πρόοδο που συντελείται, αλλά κυρίως στο απλό γεγονός ότι η εναλλακτική είναι «πέρα από τη φαντασία».
«Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την είχαμε. Έχασα την υπομονή μου στο μεσοδιάστημα. Τώρα ξαναβρήκα την υπομονή μου και δεν θέλω να τη χάσω ξανά», είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη Γιούνκερ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε λέγοντας πως η συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν από μία εβδομάδα και ότι «από τότε έχουν συμβεί πολλά».

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τις βασικές γραμμές ενός προγράμματος»

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι σήμερα πολύ περισσότερο βιώσιμα, αλλά η χώρα χρειάζεται επειγόντως τις κύριες γραμμές ενός προγράμματος, το οποίο θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg στη Σιγκαπούρη. «Εάν δεν έχουμε αυτό, δεν θα έχουμε τίποτε», πρόσθεσε.
Τον περιορισμό του μεγέθους του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) των ελληνικών τραπεζ

Bloomberg: Η EKT εξετάζει τρόπους να περιορίσει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με το Bloomberg, η EKT εξετάζει τρόπους να περιορίσει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, καθώς οι αντιδράσεις εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας αυξάνονται σχετικά με την παροχή οποιασδήποτε επιπλέον βοήθειας προς τα Ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση αποτύχει να πείσει το Eurogroup αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να διασφαλίσει χρηματοδότηση, είναι πιθανό να επιβληθούν αλλαγές στα ενέχυρα που οι ελληνικές τράπεζες χρησιμοποιούν ώστε να δανειστούν κεφάλαια από την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΗΠΑ: Το GRexit δεν είναι ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα και τους πιστωτές της να καταλήξουν σε συμφωνία με την οποία η χώρα θα επανέλθει στην ανάπτυξη, δήλωσε στο Bloomberg ο Τζέισον Φούρμαν, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Είναι στο συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και «όλου του κόσμου» να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της, δήλωσε ο Φούρμαν, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Ομπάμα.

efsyn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive