Με απόντες τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την ηγετική ομάδα ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής

http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/20-xrisi-augi.html
Με απόντες τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη σχεδόν την ηγετική ομάδα του κόμματος, ξεκίνησε στις 9:20 το πρωί της Δευτέρας η δίκη στην ειδική διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη ξεκίνησε να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είχαν έλθει και ποιοι όχι.
d
Ηχηρή απουσία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστου Παππά, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, Ελένης Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Νικολάου Κούζιλου, Δημήτρη Κουκούτση, Ιώαννη Λαγού, Νίκου Μίχου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρου και Γιώργου Γερμενή. 
Παρόντες ήταν μόνο οι βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος και οι δύο βουλευτές οι οποίοι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας.
diki
d
Από τους 69 συνολικά κατηγορούμενους απουσίαζαν 25, δηλαδή 15 βουλευτές και 10 στελέχη και μέλη του κόμματος, ενώ ένας, ο Αντώνιος Μπολέτης, έχει αποβιώσει.
Ένας εκ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι δεν είχε συνήγορο και το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να του διορίσει. 
Οι συνθήκες που γίνεται η δίκη είναι ασφυκτικές και δυσχερέστατες, καθώς δεν επαρκούν οι θέσεις για τους συνηγόρους υπεράσπιση των των κατηγορουμένων και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής.
Δύσκολες οι συνθήκες
Πολύ δύσκολες είναι οι συνθήκες και για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δίκη καθώς είναι πολύ κακή η ακουστική της αίθουσας και των μικροφωνικών συστημάτων με αποτέλεσμα να μην ακούγονται όλα όσα διαδραματίζονται μπροστά.
Υπήρξε ακόμη και σκέψη να αποχωρήσουν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του Τύπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς όπως ακούστηκε η παρουσία των μέσων με αυτές τις συνθήκες ακυρώνεται.
Στη δίκη παραβρίσκονται η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και μέλη του δ.σ. οι οποίοι θα παρέμβουν υπέρ των δημοσιογράφων προκείμενου να παρέμβουν εάν χρειαστεί υπέρ των δημοσιογράφων που καλύπτουν τη διαδικασία έτσι ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο έχει αποχωρήσει για λίγο από δικαστική αίθουσα ενώ όπως είπε η πρόεδρος μόλις επιστρέψει θα εκφωνήσει τα ονόματα των μαρτύρων που μόνο του κατηγορητηρίου είναι 130.
Μέχρι στιγμής παρών στη δίκη είναι και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.
Επίθεση σε μάρτυρες από το περιβάλλον Φύσσα
Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονται η μητέρα και ο πατέρας του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσια, ενώ σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει θα είναι ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.
diki
Σημειώνεται ότι ένας εκ των συνηγόρων των Πακιστανών, ο Κώστας Παπαδάκης, κατήγγειλε ότι λίγο πριν τις 9 το πρωί σε μια πάροδο της λεωφόρου Λαμπράκη δύο μάρτυρες από το περιβάλλον Φύσσα, δέχθηκαν επίθεση από πέντε αγνώστους οι οποίοι τους χτύπησαν ενώ προσέρχονταν στη δίκη. Οι μάρτυρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν.

http://www.huffingtonpost.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services