-->

H Ελλάδα καταδικάζει την καταστροφή μνημείων από την ISIS

http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/2-h-isis.html
«Απέναντι» στέκεται η χώρα μας στην καταστροφή μνημείων από την ISIS και μάλιστα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με στόχο να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα με ολοκληρωμένο τρόπο
    Η Ελλάδα «καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις βάρβαρες ενέργειες» σύμφωνα με τα όσα τόνισε η μόνιμη αντιπρόσωπος της χώρας μας στα Ηνωμένα Εθνη, πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταδικάζει τα «φρικιαστικά εγκλήματα» που διαπράχθηκαν και την «καταστροφή πολιτιστικών μνημείων και μουσείων» από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ελλάδα καταδικάζει τις βαρβαρότητες

    Η κ. Μπούρα μίλησε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με θέμα «Τα θύματα επιθέσεων και κακομεταχείρισης βάσει εθνοτικών ή θρησκευτικών κριτηρίων στη Μέση Ανατολή». Η ίδια επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα καταδικάζει την εσκεμμένη καταστροφή και λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως: μνημεία, μουσεία, εκκλησίες και θρησκευτικά προσκυνήματα». Και συνέχισε: «Η Ελλάδα καταδικάζει τις βαρβαρότητες που διαπράχθηκαν σε βάρος των θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων, καθώς και την άρνηση του δικαιώματός τους να παραμείνουν στην πατρίδα τους».
  Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της ανοικτής συζήτησης είχε αναλάβει η Γαλλία, η οποία προέδρευε του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον μήνα Μάρτιο.

Η ISIS είναι αποφασισμένη να διαβρώσει κάθε ίχνος πολιτισμού

   Η ελληνίδα μόνιμη αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι παρατεταμένες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και τα φρικιαστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης σε αυτές τις περιοχές, με σοβαρές επιπτώσεις στις μειονότητες και στις θρησκευτικές-εθνοτικές κοινότητες. Η δράση των ομάδων αυτών, αποδεικνύει με τον πιο ωμό τρόπο, την αποφασιστικότητά τους να διαβρώσουν κάθε ίχνος πολιτισμού στην περιοχή. Σήμερα, είμαστε μάρτυρες αποτρόπαιων διώξεων, βίας, μαζικών δολοφονιών και της εσκεμμένης καταστροφής της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αυτών των κοινοτήτων και ομάδων».

  Καταλήγοντας, η πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα τόνισε ότι «σ' αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με στόχο να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα με ολοκληρωμένο τρόπο». Αξίζει να σημειωθεί ότι για την καταπολέμηση των βαδαλισμών οργανώνονται ήδη διεθνείς εκστρατείες.

http://www.thetoc.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3