-->

Ώρες αγωνίας για την Βίκυ Σταμάτη! Πιθανόν να έχει βάλει ΤΕΛΟΣ στην ζωή της μέσα στο Δρομοκαΐτειο!

http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/2--biki-stamati.html

Δεν συμπληρώθηκαν καν 24 ώρες μετά τη νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε κάνει η Βίκυ Σταμάτη και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη από τον Δεκέμβριο του 2013.

Δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού, σε τρεις βάρδιες, βρίσκονταν καθημερινά έξω από το δωμάτιό της. Ένα δωμάτιο στο ισόγειο του νοσοκομείου, του οποίου τα κλειδιά είχαν οι φρουροί και το οποίο είχε μπακλονόπορτα που ήταν κλεισμένη με λουκέτο.
Μόνο που το λουκέτο ήταν από μέσα και άγνωστο ακόμη πως, η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε να το σπάσει, να ανοίξει τη μπαλκονόπορτα που "βλέπει" στην πίσω πλευρά του Δρομοκαΐτειου, προς την Αγία Βαρβάρα, και να εξαφανιστεί.
Το ζήτημα είναι που πήγε. Χωρίς λεφτά, χωρίς ρούχα και χωρίς βοήθεια. Η μάντρα που περιβάλει το νοσοκομείο είναι πολύ ψηλή και ακόμη κι αν έφτασε ως εκεί και βρήκε σκάλα για να σκαρφαλώσει, δεν θα μπορούσε να περάσει στην έξω πλευρά. Οι πρώτες εκτιμήσεις άρα είναι πως η Βίκυ Σταμάτη ίσως να βρίσκεται στον αχανή χώρο που περιβάλλει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.
Το σίγουρο είναι πως δεν πέρασε από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, η οποία φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, οι έρευνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με τη βοήθεια και της αστυνομίας, επικεντρώνονται στο χώρο γύρω από το νοσοκομείο.
Όπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος "υποθέτουμε μόνο ότι μας υπαγορεύει η κοινή λογική. Η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν στο ισόγειο. Το κτίριο έχει φυλακές. Δεν ξέρω πως κατάφερε να αποδράσει. Δεν ξέρω ούτε ποιος ευθύνεται. Το κτίριο μας φυλάσσεται έχουμε μια είσοδο που μπορεί να μπει και να βγει κάποιος υπό κανονικές συνθήκες. Τα κλειδιά ήταν στα χέρια των σωφρονιστικών και το δωμάτιο της ήταν στο ισόγειο".
Ο τελευταίος έλεγχος στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη, ένα δωμάτιο ειδικά διαμορφωμένο για κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού, έγινε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στη 01:30. Εκείνη ήταν ξαπλωμένη, ο φρουρός βγήκε και κλείδωσε την πόρτα.
Όταν όμως περίπου στις 05:45 τα ξημερώματα έγινε ο πρώτος έλεγχος, η μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτή, το λουκέτο σπασμένο και η κρατούμενη άφαντη. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο πρώτος χώρος όπου έγινε έρευνα ήταν το σπίτι της μητέρας της. Η μοναδική επιθυμία της Βίκυς Σταμάτη ήταν να γυρίσει στον γιο της και η πρώτη σκέψη ήταν πως αφού απέδρασε, σε εκείνον θα ήθελε να πάει.
Όσα προηγήθηκαν και οι φόβοι των δικών της
Η απόρριψη και του νέου αιτήματος για την αποφυλάκισή της φαίνεται πως επηρέασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της Βίκυς Σταμάτη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις 10:00-10:30 το βράδυ της Τετάρτης μίλησε με τη μητέρα της και το παιδί της.
Με τον γιο της μίλησε λίγο. Του είπε πως είναι άρρωστη και έκλεισαν το τηλέφωνο. Και στη μητέρα της είχε πει πως ήταν στενοχωρημένη γιατί είχε απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης. Η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, δεν έκρυψε τους φόβους της μήπως η κόρη της, κάνει κακό στον εαυτό της.
Μια ώρα νωρίτερα είχε μιλήσει με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση. Εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο τρελή κι εγκαταλελειμμένη. Εγώ θα πάω στο παιδί μου. Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε", είπε στον κ. Ραγκούση όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του Mega, εκφράζοντας φόβους πως δεν αποκλείεται να κάνει κακό στη ζωή της.
Τόσο η μητέρα της όσο και ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της στις αιτήσεις αποφυλάκισης, έκαναν έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο και να μην βλάψει τον εαυτό της.
Άλλωστε και η ίδια η Βίκυ Σταμάτη, σε πρόσφατη συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή μέσα από το Δρομοκαΐτειο είχε δηλώσει πως η ζωή της κινδυνεύει από τα ίδια της τα χέρια.

Πηγή: newsit.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3