To CERN... στο Διάστημα: Πειράματα για κοσμικές ακτίνες στον ISS

http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/18-to-cern-sto-diastima-peiramata-gia-kosmikes-aktines-ston-iss.html
Η Σύμπραξη που ακούει στο όνομα Alpha Magnetic Spectrometer (AMS) παρουσίασε τα τελευταία αποτελέσματά της σχετικά με την κατανόηση της προέλευσης των κοσμικών ακτίνων και της σκοτεινής ύλης.

Αυτά τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των «ημερών AMS», μιας επιστημονικής συνάντησης που διεξάγεται στο CERN στις 15-17 Απριλίου, 2015 με την παρουσία φυσικών και ερευνητών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εμπλέκονται σε μερικά από τα μεγαλύτερα πειράματα στον τομέα της φυσικής των κοσμικών ακτίνων.

Ο κύριος σκοπός των επιστημονικών ανταλλαγών που λαμβάνουν χώρα αυτό το τριήμερο είναι η κατανόηση της σύνδεσης των αποτελεσμάτων του πειράματος AMS με συγκρίσιμα αποτελέσματα άλλων πειραμάτων και το πώς αυτά επαληθεύουν (ή όχι) τις υπάρχουσες θεωρίες.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ενδιαφέρον που επέδειξαν τόσοι επιστήμονες διεθνώς για τα αποτελέσματα του AMS, οι οποίοι καταφθάνουν στο CERN για να παρευρεθούν στη συνάντηση,” ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του AMS Samuel Ting.

Ειδικότερα, το AMS παρουσιάζει απροσδόκητα αποτελέσματα όσον αφορά το λόγο αντιπρωτονίου/πρωτονίου στις κοσμικές ακτίνες και την ροή ενέργειας πρωτονίων και ηλίου. Τα υπάρχοντα θεωρητικά μοντέλα κοσμικών ακτίνων δεν μπορούν να εξηγήσουν τα αποτελέσματα του AMS. Αυτές οι νέες παρατηρήσεις ίσως βοηθήσουν σημαντικά στην κατανόηση της εκπομπής και διάδοσης των κοσμικών ακτίνων.

Ενδεχομένως τα πρόσφατα αποτελέσματα να παραπέμπουν σε νέες πηγές αστροφυσικής προέλευσης, ή να καταδεικνύουν νέους μηχανισμούς εκπομπής και διάδοσης κοσμικών ακτίνων, ενώ είναι επίσης συμβατά με συγκρούσεις σκοτεινής ύλης.

“Τα ανεξήγητα αποτελέσματα στην επιστήμη συχνά αποτελούν ερέθισμα και πρόκληση στην επιστημονική κοινότητα, ανεξαρτήτως του αν είναι κανείς θεωρητικός ή πειραματικός φυσικός. Ίσως να υποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι κάποιας μεγάλης ανακάλυψης ή ενός νέου μυστηρίου,” αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του CERN Rolf Heuer.

Οι τελευταίες μετρήσεις του AMS όσον αφορά το κλάσμα ποσιτρονίων, το λόγο αντιπρωτονίου/πρωτονίου, τη συμπεριφορά της ροής ενέργειας των ηλεκτρονίων, ποσιτρονίων, πρωτονίων, ηλίου και άλλων πυρήνων παρέχουν στους επιστήμονες ακριβή όσο και απρόσμενη πληροφόρηση. Η ακρίβεια και τα χαρακτηριστικά των δεδομένων τα οποία προέρχονται ταυτοχρόνως από πολλούς διαφορετικούς τύπους κοσμικών ακτίνων, απαιτούν ένα συνολικό μοντέλο που να επεξηγεί ικανοποιητικά την προέλευσή τους (αν δηλαδή οφείλονται σε σκοτεινή ύλη, αστροφυσικές πηγές, μηχανισμούς επιτάχυνσης, ή ένα συνδυασμό των παραπάνω).

Για να διακρίνουμε εάν τα νέα φαινόμενα σχετίζονται με τη σκοτεινή ύλη ήδη διεξάγονται εκ νέου μετρήσεις στο AMS. Οι συζητήσεις ανάμεσα στους επικεφαλής ερευνητές των πειραμάτων IceCube, Pierre Auger Observatory, Fermi-LAT, H.E.S.S. και CTA, των Telescope Array, JEM-EUSO και ISS-CREAM και μερικούς από τους σημαντικότερους παγκοσμίως θεωρητικούς φυσικούς, ίσως υποδείξουν τις νέες κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει μελλοντικά η έρευνα στο πεδίο των κοσμικών ακτίνων.

Το AMS είναι το μόνο σημαντικό πείραμα φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων που διεξάγεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station, ISS). Στα πρώτα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται σε τροχιά, το AMS συγκέντρωσε περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια γεγονότα (events) κοσμικών ακτίνων (ηλεκτρόνια, ποσιτρόνια, πρωτόνια, αντιπρωτόνια και πυρήνες ηλίου, λιθίου, βορίου, άνθρακα, οξυγόνου,..) σε ενέργειες που φθάνουν τα πολλαπλά TeV.

Ως εξωτερικό ωφέλιμο φορτίο (external payload) στον ISS έως τουλάχιστον το 2024, το AMS θα συνεχίσει να συγκεντρώνει και να αναλύει έναν όλο και μεγαλύτερο όγκο στατιστικών δεδομένων υψηλών ενεργειών τα οποία, σε συνδυασμό με την σε βάθος γνώση του ανιχνευτή και των συστηματικών σφαλμάτων στα οποία υπόκειται, θα οδηγήσουν τους επιστήμονες στην καλύτερη κατανόηση της φυσικής των κοσμικών ακτίνων.

http://www.e-typos.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Στηρίξτε την προσπάθεια μας!

H Fresh News είναι μια μή κερδοσκοπική σελίδα και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στα μέλη αλλά και στούς επισκέπτες του. Τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται απο χορηγίες - δωρεές των μελών. Η οποιαδήποτε εισφορά έχει αποκλειστικά υποστηρικτικό και συμβολικό χαρακτήρα και δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο απόκτηση ή διεκδίκηση ξεχωριστών προνομίων. Οι Εισφορές μπορούν να γίνονται μία ή περισσότερες φορές σε χρονικά διαστήματα. Το Online σύστημα που έχει επιλεγεί είναι το PAYPAL το οποίο θεωρείται το πιό ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα online συναλλαγών παγκοσμίως.

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Fresh News Achive

Find Us On Facebook

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Blogger templates

Powered By | blogger widgets

Translate...

Fresh News
Webutation

About

Ετικέτες

ΑΓΓΛΙΑ Αγιος Βαλεντίνος αγρότες αθλητικό μάρκετινγκ Αθλητισμος Αμερικη Αμφίπολη ΑΝΕΞΉΓΗΤΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ Αξίες απεργίες Αποκαλυψεις αποκριες Αρχαια Ελλαδα-Ancient Hellas Αστεια αστυνομια Αυτοκίνητο Βαρουφάκης Γερμανια ΓΥΝΑΙΚΑ Δημοψήφισμα Διακοπες Διακόσμηση Διάστημα Διατροφη ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δικαιοσύνη ΔΝΤ εγκλημα ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις εκδηλωση Εκκλησια ΕΚΛΟΓΕΣ Εκλογές 2012 Εκλογές 2013 Εκλογες 2015 Εκπαιδευση Έκτακτα Ελλαδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ενδιαφέροντα ΕΝΦΙΑ εξελιξη Επιστημες ΕΠΙΣΤΗΜΗ Εργασία ΕΡΤ Ευρ.Ενωση ΕΥΧΑΙΤΗΡΙΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Ζώα Ζώδια Ζωή Κωνσταντοπούλου Ηθη κ Εθιμα ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ιστοριούλες Καθαρά Δευτέρα ΚΑΙΡΟΣ καλοκαιρι καρναβάλι Κίνα Κοινωνια Κορέα Κόσμος ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ Κυνηγι Κύπρος Λαφαζάνης ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Μακεδονία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Μεταναστευτικο μνημονίο ΜΟΔΑ Μουντιαλ 2014 ΜΟΥΣΙΚΗ Μπαλτακος ΝΔ ΝΔ-ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ νεα ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Νομοθεσια Ντόναλντ Τραμπ Οικολογία Οικονομία Ολυμπιακή Φλόγα Ομορφιά Ομπάμα Ονειρα ότι να 'ναι ΠΑΙΔΙ Παραξενα Παρέλαση Παρισι πασοκ Πασχα Περιβαλλον περιεργα πετρελαιοκηλίδα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Πολιτικη Πολιτισμος Ποταμι Πρέσπες Πρωτομαγιά Πρωτοχρονιάς ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ρωσια ΣΕΙΡΗΝΕΣ σεισμός Σινεμα στρατος συλλαλητήριο Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΜΑ Συριζα Σχεσεις Σώρρας Ταϊβάν Ταινιες Ταξιδι Τατσόπουλος τεστ Τεχνες Τεχνολογία Τζορτζ Μάικλ Τηλεοπτικές άδειες Τοπικα Τουρισμός Τουρκια τροικα Τρομοκρατία Τσιπρας Υγεια Υπολογιστες Φθινοπωρο Φύση ΦΩΤΙΕΣ χιονια Χορός ΧΡΗΣΙΜΑ Χριστούγεννα Χρυσής Αυγή ψαρεμα Ψυχολογία Ψωνίζουμε Ελληνικά Aνάπτυξη ACTA ANONYMOYS Brexit Celebrities EKTATO epic fail Euro 2012 Eurovision Facebook Gaming GOOD NEWS Grexit Hollywood Internet ISIS Lifestyle Media nerit.gr Norman Atlantic Sandy Sex Showbiz sok Survey SURVIVOR Twitter viral X-Files