-->

Χριστοδουλοπούλου: Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται

Στην εκτίμηση ότι μέσα στο 2015 η Ελλάδα θα δεχθεί 100.000 πρόσφυγες προέβη η αναπληρώτης υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας. Απλά το πρωί λιάζονται στις πλατείες».

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/14-den-yparxoyn-metanastes.html
«Υπολογίζουμε εμείς ότι θα υπάρχει μια ροή της τάξεως ίσως των 100.000 μέσα στο 2015, νομίζω ότι μπορούμε να τα καλύψουμε αυτά. Όλοι μαζί αν συνεχιστεί αυτή η ροή, το πολύ να φθάσει τις 100.000. Γιατί η χώρα μας δεν βοηθάει, προτιμούν την Ιταλία, γιατί είναι δύσκολο από εδώ να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Γι' αυτό πάνε Ιταλία και Ισπανία που τα σύνορα βοηθάνε για να πάνε στον προορισμό τους. Κατά συνέπεια εκτιμάμε ότι τον μεγαλύτερο αριθμό που μπορούμε να έχουμε εμείς θα είναι αυτός, μπορεί και να μην είναι, να είναι λιγότερος», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Συνέστησε μάλιστα να χρησιμοποιούμε τον όρο πρόσφυγες για να εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια από την ΕΕ. «Αν ακούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι λέτε για μετανάστες και λαθρομετανάστες, δεν θα εγκρίνουν κανένα κονδύλιο», είπε.
Μιλώντας για το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του κύματος μεταναστών στα νησιά και στην Αττική είπε ότι αυτό θα γίνει και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό.
«Εκπονούμε ένα έκτακτο σχέδιο μετά τα νησιά και για την Αττική και τις μεγάλες πόλεις γιατί εκεί θα προωθηθούν προφανώς προκειμένου να οικοδομήσουμε έκτατες δομές φιλοξενίας, γιατί δεν υπάρχουν δομές, ο κ. Δένδιας είχε υποσχεθεί ότι μέχρι Δεκέμβριο 2014 θα είχε 2.500 θέσεις, δεν έφτιαξε ούτε μια, δεν μπορούμε όχι τις κανονικές συνθήκες αλλά ούτε τις έκτακτες να ικανοποιήσουμε. Τώρα έχουμε κάνει έκκληση σε όλους τους δήμους και την περιφέρεια Αττικής ο,τι χώρους διαθέσιμους έχουν να τους παραχωρήσουν, κτίρια ή εκτάσεις για να βάλουμε εμείς σκηνές και να προβλέψουμε τα απαιραίτητα είδη πρώτης ανάγκης. Το υπουργείο Υγείας έχουμε συμφωνήσει θα έχει κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ», ανέφερε.
Και τόνισε: «Θα καταλήξουμε αν δεν μας παραχωρήσουν, σε παλιά στρατόπεδα που δεν είναι σε χρήση, ώστε να βάλουμε τα πρώτα είδη ανάγκης και να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους».
Λίγο νωρίτερα, η αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως κάνοντας και η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται».
Την ίδια ώρα, το μέγαρο Μαξίμου επιρρίπτει ευθύνες στην προηγουμενη κυβέρνηση και την μεταναστευτική πολιτική του Αντώνη Σαμαρά.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της ΕΕ και ας γνώριζε -μέσω της Ύπατης Αρμοστίας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις. Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού», σημειώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.
«Αυτοί που έκαναν σημαία και πρόγραμμά τους την ανεξέλεγκτη είσοδο και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, έχουν τεράστιο θράσος να ψάχνουν αλλού υπευθύνους για το κατάντημα που οδηγούν την χώρα», απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

http://www.ethnos.gr/

Σχολιο της Fresh News : Καλα ειναι δυνατον να λεει κατι τετοιο???? Προφανως παιζει κ υποτιμα απολυτα την νοημοσυνη μας.... (ασε που θα παρουν τα κονδηλια μετα απο τους"Προσφυγες"για την τσεπουλα τους)Λυπαμε για την επιλογη τον Ελληνων ...ετσι πηγενουμε χειροτερα αντι για καλυτερα...Κριμα.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3