Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο CERN

http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/1-cern.html

Οι δέσμες σωματιδίων καθοδηγούνται μέσα στον επιταχυντή από σχεδόν 10.000 υπεραγώγιμους μαγνήτες που ψύχουν τον χώρο κοντά στο απόλυτο μηδέν

Γρήγορα επιδιορθώθηκε, τελικά, η τεχνική βλάβη, ένα βραχυκύκλωμα σε έναν από τους ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες, στον μεγάλο επιταχυντή του CERN, παρά τους αρχικούς φόβους ότι η καθυστέρηση μπορεί να κρατούσε για αρκετές εβδομάδες.

Έτσι, αναμένεται ότι οι πρώτες δέσμες σωματιδίων (πρωτονίων) θα κυκλοφορήσουν ξανά στο υπόγειο τούνελ, μήκους 27 χλμ., κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού προηγουμένως πραγματοποιηθούν ακόμη μερικές δοκιμές ρουτίνας, σύμφωνα με το BBC.

Οι δέσμες σωματιδίων καθοδηγούνται μέσα στον επιταχυντή από σχεδόν 10.000 υπεραγώγιμους μαγνήτες που ψύχουν τον χώρο κοντά στο απόλυτο μηδέν (μείον 273 βαθμούς Κελσίου).

Οι κανονικές συγκρούσεις πρωτονίων δεν αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από τον Μάιο. Αν όλα πάνε καλά, οι επιστήμονες μπορούν να προσβλέπουν σε σημαντικές ανακαλύψεις για τα μυστικά της ύλης και του σύμπαντος.

http://www.protothema.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive