Τα πλεονεκτήματα του να πίνετε ζεστό νερό

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/zesto-nero.html
Οι περισσότεροι από μας ξεκινάμε τα πρωινά μας με ένα φρέσκο, ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι για να ζεσταθεί το σώμα μας, αφότου σηκωθούμε από το κρεβάτι. Όταν, όμως πίνουμε σκέτο νερό, έχουμε την τάση να το προτιμούμε κρύο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό.
Το να πίνουμε τακτικά πολύ ζεστό νερό, ειδικά το πρωί, μπορεί να θεραπεύσει το σώμα μας, ενισχύοντας τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μειώνοντας τα μεταβολικά “απόβλητα” που δημιουργούνται στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Δείτε τρία πλεονεκτήματα του να πίνετε πολύ ζεστό νερό το πρωί:
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Τα αποθέματα λίπους στο σώμα αποβάλλονται μαζί με διάφορες συσσωρευμένες ουσίες στο νευρικό σύστημα, όταν πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Αυτό ξεπλένει τις τοξίνες που κυκλοφορούν σε όλο το σώμα και, στη συνέχεια, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης χαλαρώνει σημαντικά τους μυς σας και αυτό συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην καλή ροή του αίματος.
  • Ανακουφίζει τον πόνο
Το ζεστό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τον πόνο της έμμηνης ρύσης και των πονοκεφάλων. Η θερμότητα από το ζεστό νερό είναι γνωστό ότι έχει μια κατευναστική και ηρεμιστική επίδραση στους κοιλιακούς μυς, κάτι που με τη σειρά του παρέχει άμεση ανακούφιση από τις κράμπες και τους μυϊκούς σπασμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα καυτά υγρά αυξάνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και βοηθούν στην χαλάρωση των “πιασμένων” μυών.
  • Βοηθάει με τη δυσκοιλιότητα
Σε κάποια φάση, οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο στομάχι, το οποίο εκδηλώνεται με λίγη έως μηδαμινή κινητικότητα του εντέρου. Η πίεση αυτή στο στομάχι και το φούσκωμα που συνοδεύει την δυσκοιλιότητα προκαλείται κυρίως από την έλλειψη νερού στο σώμα. Το να πίνετε πολύ ζεστό νερό το πρωί με άδειο στομάχι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου και στην μείωση της δυσκοιλιότητας, με την καλύτερη αφομοίωση των τροφών που διέρχονται πιο ομαλά μέσα από το έντερο.

onmed.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services