Αποφυλακίζονται οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός!

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/xa.html

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον προσδιορισμό της δίκης της Χρυσής Αυγής η οποία αναμένεται εντός του Απριλίου.
Η αντίστροφη μέτρηση, όμως, έχει ξεκινήσει και για την αποφυλάκιση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, που αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα, καθώς λήγουν τα 18μηνα της προφυλάκισης τους. Πρόκειται για το ανώτατο επιτρεπτό διάστημα προσωρινής κράτησης που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Έτσι, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος θα πηγαίνει στο δικαστήριο χωρίς χειροπέδες αφού αποφυλακίζεται στις 27 Μαρτίου μαζί με τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Ιωάννη Λαγό .
Ωστόσο, Μιχαλολιάκος και Λαγός, μετά την αποφυλάκιση τους, θα υποχρεωθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό καθώς τους έχει επιβληθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος για το αδίκημα της οπλοκατοχής.
Μόνο ο Χρήστος Παππάς θα μπορεί να κυκλοφορεί πραγματικά ελεύθερος κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα κρίνει την τύχη σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής που είχε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του Ιουνίου του 2012.
Στις φυλακές θα παραμείνουν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Γιώργος Γερμενής καθώς τα 18μηνα της προσωρινής τους κράτησης λήγουν αργότερα.

Πάντως, νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι κατηγορούμενοι να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης ώστε να μπορούν , όπως φέρονται ότι θα πουν, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ισότιμα, δηλαδή με την ίδια άνεση που θα το κάνουν οι ελεύθεροι συγκατηγορούμενοι τους.
Σε κάθε περίπτωση, η δίκη αναμένεται πολύμηνη και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι θα αποφυλακιστούν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μάλιστα, αναμένεται σύντομα, εκτός από τους βουλευτές, να αποφυλακιστούν πάνω από 20 μέλη της Χρυσής Αυγής που κρατήθηκαν προσωρινά για συμμετοχή σε έκνομες πράξεις της οργάνωσης. Έτσι, παρά τον αγώνα δρόμου που έκαναν οι δικαστικές αρχές για να προλάβουν την εκπνοή των 18μηνων, τελικά, δεν τα κατάφεραν.


greekztodays
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services