-->

Πλήρης υπαναχώρηση Κωνσταντοπούλου στην πρωτοβουλία για υιοθέτηση πρότασης της Χρυσής Αυγής

Σε πλήρη υπαναχώρηση προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παίρνοντας πίσω την πρωτοβουλία της να υιοθετήσει την πρόταση της Χρυσής Αυγής.

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/venizelos-se-konstadopoulou.html

Σε πλήρη υπαναχώρηση προχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνοντας πίσω την πρωτοβουλία της να υιοθετήσει την πρόταση της Χρυσής Αυγής, για διεξαγωγή ονομαστική ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Νωρίτερα, η πρόταση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όλα τα κόμματα, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή, καθώς ενστερνίστηκε την πρόταση της Χρυσής Αυγής για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Αφορμή στάθηκε η άρνηση του εισαγγελέα φυλακών που δεν έδωσε άδεια στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές να προσέλθουν στη Βουλή και να στηρίξουν το αίτημα του κόμματος για ονομαστική ψηφοφορία. Κατόπιν τούτου, το ακροδεξιό κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 15 υπογραφές για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Ωστόσο τη λύση επιχείρησε να δώσει η πρόεδρος της Βουλής -κάνοντας χρήση σχετικού άρθρου (72α) του Κανονισμού της Βουλής – κρίνοντας ότι είναι αναγκαία αυτή η ονομαστική ψηφοφορία και ουσιαστικά την προκάλεσε η ίδια, υιοθετώντας και στηρίζοντας την «αποτυχημένη» πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής.

Η στάση αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, προκάλεσε εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για πάνω από 25 λεπτά. Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε πλήρη αναδίπλωση από τις αρχικές της θέσεις.

Σφοδρή λεκτική επίθεση προς την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τους χειρισμούς της κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια και σε σχέση με το αίτημα της Χρυσής Αυγής για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν θεωρεί πως το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έχει ψηφιστεί επί της αρχής», ενώ κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου πως «θέλει πολιτικά να ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή και να την θέσει υπό την αιγίδα και προστασία της».

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου «να μην διανοηθεί να πει πως η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο».

O πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συμπλήρωσε λέγοντας πως «επειδή μπορεί να υπάρχουν κάπου αλλού πονηρές σκέψεις, ότι ήρθαν οι τεχνοκράτες και αλλάξαμε γνώμη, δεν σας επιτρέπω να πείτε πως δεν ψηφίσαμε το νομοσχέδιο».

Πηγή: http://www.skai.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3