-->

Θετική ανταπόκριση Ντάισελμπλουμ στην επιστολή Βαρουφάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην απάντησή του, ο πρόεδρος του Eurogroup «ανταποκρίνεται θετικά στον Έλληνα υπουργό [Οικονομικών] και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euro-working Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/thetiki-adapokrisi-daiselbloum-stin-epistoli-varoufaki.html

Θετική είναι η ανταπόκριση του επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις προτάσεις που του έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η απάντηση του κ. Ντάισεμπλουμ έφθασε αργά το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με την κυβέρνηση, «με την επιστολή του ανταποκρίνεται θετικά στον Έλληνα υπουργό και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euro-working Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως η κυβέρνηση συνεχίζει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίασης think tank στη Βενετία, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βασικό θέμα αφορά τον τρόπο έγκρισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την διαδικασία με την οποία αυτές θα κριθούν, σε μια έμμεση αναφορά στη σχέση της Αθήνας με τους θεσμούς και τους εταίρους.

Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ότι το κύριο ζήτημα αφορά την ένταξή τους σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, που θα είναι θετικό για όλους.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα απορρίπτει το μοντέλο αξιολόγησης που υπήρχε ως τώρα με την διενέργεια ελέγχων από κλιμάκια της τρόικα στα υπουργεία.

Η επιστολή που απέστειλε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ περιέχει συγκεκριμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εν τέλει να εκταμιευθούν τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ, που προβλέπει το νυν πρόγραμμα στήριξης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης, οι ελληνικές προτάσεις αντιμετωπίζονται με επιφυλάξεις από τους εταίρους, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, τη Δευτέρα.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3