Βρέθηκε νέα γιάφκα του Χ. Ξηρού

g
Έρευνες σε νέα γιάφκα που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά τους μήνες που ήταν δραπέτης, πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γιάφκα βρίσκεται στο 30ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, αυτό πιθανολογείται πως είναι το σπίτι στο οποίο ο Ξηρός με τους συνεργάτες του πραγματοποιούσαν δοκιμές για τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο θα επιτίθεντο στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η ακριβής τοποθεσία είναι δίπλα στο χωριό Λουτρόπυργος. Η γιάφκα αυτή διέθετε υπαίθρια αυλή στην οποία ο Ξηρός είχε πραγματοποιήσει δοκιμή με εκρηκτικά ως προσομοίωση για την επίθεση που ετοίμαζε στις φυλακές. Διενεργήθηκε επί τόπου αυτοψία, ενώ οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει και ιχνοστοιχεία από τον τοίχο που είχε υποστεί φθορές από τις δοκιμές, προκειμένου να σταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Το χρονικό της σύλληψής του
Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.
Ωστόσο, στις 6 Ιανουαρίου δεν εμφανίστηκε ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου, είχε εμφανιστεί με βίντεο-μήνυμα και επιστολή, όπου είχε προαναγγείλει νεό αντάρτικο πόλεων, απειλώντας πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ. Είχε μάλιστα συμβουλεύσει τότε την ΕΛ.ΑΣ., εάν τυχόν τον εντοπίσει να τον σκοτώσει.
Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

www.kathimerini.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive