Βαρουφάκης: Δεν θα πάρουμε τη δόση αν πρέπει να συνεχίσουμε το Μνημόνιο

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/mnh-var.html
Αθήνα
Στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην λάβει την δόση των 7,2 δισ. ευρώ αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του Μνημονίου αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ στους Financial Times σχετικά με το παρασκήνιο των προηγούμενων Eurogroup, ενώ έδωσε και εξηγήσεις για ενδεχόμενη «έκτακτη εισφορά» που θα μπορούσε να επιβάλει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να εφαρμόσει το Μνημόνιο, ώστε να λάβει τη δόση που αντιστοιχεί στην τελευταία αξιολόγηση.
«Δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του Μνημονίου. Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει. Να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη και να είχαμε τα λεφτά. Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τα περί λάθους επιστολής που εστάλη από την ελληνική κυβέρνηση ο κ. Βαρουφάκης κράτησε χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας πως «δεν είναι ακριβώς έτσι» όπως τα εξιστορεί ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Κληθείς να δώσει εξηγήσεις για το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένας έκτακτος φόρος στους έχοντες, από ένα όριο εισοδήματος και πάνω, στο οποίο αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Η έκτακτη εισφορά αν επιβληθεί θα αφορά τα στρώματα εκείνα που δεν πλήρωναν φόρους, ενώ μπορούσαν».
Εξάλλου, στην ίδια γραμμή με τον κ. Βαρουφάκη , ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα τσιγάρα τα ποτά και τυχερά παιχνίδια, κινήθηκε σήμερα ο  β' αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.
Μιλώντας στον τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μπαλάφας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ στα αλκοολούχα ποτά και τα καπνικά προϊόντα.

Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive