Αυτό είναι το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς; (Φωτογραφίες)

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/ihsous-spiti-nazaret.html
Ένα σπίτι στη Ναζαρέτ, τη γενέτειρα του Ιησού, το οποίο χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα, θεωρείται το πιο πιθανό από αρχαιολόγους να είναι το σπίτι όπου ο Χριστός ανατράφηκε από τη Μαρία και τον Ιωσήφ. Το σπίτι είναι κατασκευασμένο από λάσπη και πέτρα και είναι χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά.
Η πρώτη ανακάλυψη έγινε το 1880 από καλόγριες του μοναστηρίου της Αδελφότητας της Ναζαρέτ, οι οποίες πίστευαν ότι ο Χριστός είχε μεγαλώσει εκεί, αλλά μόλις το 2006 αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Κεν Νταρκ καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ της Βρετανίας, που χρονολόγησαν το σπίτι στον πρώτο αιώνα και το προσδιόρισαν ως τον τόπο όπου οι άνθρωποι που έζησαν αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, πίστεψαν ότι ο Ιησούς είχε ανατραφεί εκεί.
Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν ο Ιησούς έζησε εκεί, όμως ο καθηγητής Κεν Νταρκ θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα.
«Είναι αυτό το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ιησούς; Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review. «Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις».
Ωστόσο, αν και υπάρχουν πολλές και σοβαρές ενδείξεις πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν την ανάδειξη τέτοιου είδους ειδήσεων από τα διεθνή Μέσα τις παραμονές του Πάσχα.

Jesushouse2.jpg 

kontranews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive