-->

Για εκλογές πάει ο Αλέξης

aleksis-ekloges
Αν δεν σταματήσουν οι ξένοι τους εκβιασμούς και τον οικονομικό στραγγαλισμό

Συμφωνεί και ο Κώστας Καραμανλής – Ο Αλέξης έχει το λαό μαζί του και δεν υποχωρεί
Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ

Το σχέδιο Β του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι οικονομικό αλλά... πολιτικό. Ο πρωθυπουργός, εκβιαζόμενος από το εξωτερικό και πιεζόμενος στο εσωτερικό, κυρίως από την ντόπια διαπλοκή, τους ολιγάρχες που θίγονται τα συμφέροντά τους και τους νταβατζήδες κατά τη ρήση του Κώστα Καραμανλή, αλλά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με τον ίδιο ρεαλισμό που τα αντιμετωπίζει ο ίδιος, είναι αποφασισμένος σε μία κίνηση αιφνιδιασμού αλλά και πολιτικού απεγκλωβισμού του να επιλέξει τη λύση των πρόωρων εκλογών! Για το ενδεχόμενο αυτό είναι ενήμερος, σύμφωνα με πληροφορίες και ο Κώστας Καραμανλής, δεδομένου ότι ο ίδιος εκφράζει την εκτίμηση ότι όντως ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να καταφύγει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί με μία νωπή εντολή, να δείξει προς τα έξω ότι εγκρίνει ο λαός τις κινήσεις και πρωτοβουλίες του και συγχρόνως να «καθαρίσει» το κόμμα, από όσους επιμένουν να υπερβάλουν ως προς τη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας.
Έχει ενδιαφέρον ότι με εξαίρεση τον Αντώνη Σαμαρά και την ομάδα του που εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα ξανακληθεί να κυβερνήσει(!), και άλλο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ωμοί εκβιασμοί
Το σχέδιο Β του Αλέξη Τσίπρα προκαλείται από τις απαράδεκτες πλέον πιέσεις που δέχεται η ελληνική πλευρά από Βερολίνο και Βρυξέλλες, με συγχορδία των κατευθυνομένων ευρωπαϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Την παραδοξότητα όσο και το παράλογο των εμμονών των τεχνικών κλιμακίων εκφράζει η απαίτηση για να μη εφαρμοστεί το μέτρο των 100 δόσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου –απαίτηση στην οποία επέμενε και η τρόϊκα στην κυβέρνηση Σαμαρά. Πρόκειται δε για παραλογισμό διότι δεν αποδέχονται να δοκιμαστεί και ένας άλλος τρόπος για να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία, όταν με την προηγούμενη συνταγή των απαιτήσεων για άμεση καταβολή των χρωστουμένων ελάχιστα εισπράττονταν εξ αιτίας της ύφεσης και της μείωσης των εισοδημάτων.
Στην κυβέρνηση είναι βέβαιοι, κάτι που επιβεβαιώνεται και απο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ότι ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει υποχωρήσεις από προηγούμενες θέσεις της, εν τούτοις, το Βερολίνο θέλει να εκθέσει μέσω χρηματοδοτικών εκβιασμών, την κυβέρνηση Τσίπρα, κυρίως στον ελληνικό λαό, ως υποχωρούσα τελείως. Κι αυτό για να την εκδικηθεί επειδή ετόλμησε να διαπραγματευθεί ένα νέο σχέδιο δανειακής σύμβασης, κάτι που οι προηγούμενοι ουδέποτε αποτόλμησαν.

Δημιουργία «κλίματος»
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της συνάντησης, αύριο, της Καγκελαρίου με τον Αλέξη Τσίπρα –συνάντηση που ζήτησε η ίδια η κ. Μέρκελ– δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι πριν τη συνάντηση αυτή επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί ένα κλίμα εκφοβισμού της χώρας, ακόμη και με πιστωτική ασφυξία που θα οδηγούσε σε πιστωτικό γεγονός. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ απείλησε με δηλώσεις του ακόμη και με ένα σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα, με επιβολή ελέγχων στη ροή κεφαλαίων, σε περίπτωση που η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της έως τον Ιούλιο.  «Σκεφτείτε την Κύπρο, είπε στην ολλανδική ραδιοφωνία, όπου οι τράπεζες είχαν κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, προειδοποίησε πως η πίεση που δέχεται η ρευστότητα της Ελλάδας αυξάνεται με κάθε μέρα που περνά.
Στο ίδιο κλίμα και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος έκανε μία απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ελληνική κρίση η κυβέρνηση. Ζήτησε, με άλλα λόγια να «παγώσει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση οφειλών με 100 δόσεις προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με τον Πολ Μέισον, δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου Channel 4  ο κ. Κοστέλο με επιστολή του «μπλοκάρει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς το θεωρεί «ασυνεπές» ως προς τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αφού προωθείται «μονομερώς» και «με έναν πρόχειρο τρόπο».

Τι ευνοεί τις εκλογές
Με όλα αυτά τα δεδομένα, στην περίπτωση που είτε συνεχιστούν οι εκβιασμοί είτε καταλάβει η κυβέρνηση ότι επίτηδες μας οδηγούν σε χρηματοδοτική ασφυξία, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει και το όπλο των εκλογών. Για προφανείς λόγους:
– Αυτή τη στιγμή όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία εντυπωσιακή δημοτικότητα του πρωθυπουργού, αλλά και λαϊκή αποδοχή όλων των χειρισμών που κάνει και των πρωτοβουλιών που παίρνει. Επιπλέον η μέσω εκλογών νομιμοποίηση, αφορά στην αποδοχή από το λαό ότι η Ελλάδα εκβιάζεται. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι σε άρθρο του σε βρετανική εφημερίδα ο επικεφαλής της Capital Economics υποστήριξε ότι «η Ελλάδα οδηγείται στην κόλαση για να σωθεί το ευρώ».
– Μια νέα διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, στην περίπτωση που οι σημερινές διαπραγματεύσεις βαλτώσουν, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να τις κάνει μόνο με μία νέα ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς εκτιμάται από δημοσκόπους ότι θα μπορούσε να επιτύχει ακόμη και αυτοδυναμία. Επιπλέον θα μπορεί να συγκροτήσει όπως θέλει την κοινοβουλευτική του ομάδα ενώ θα είναι και περισσότερο ελεύθερος σε πολιτικές κινήσεις, για την περίπτωση που θα αποφάσιζε να διευρύνει τις πολιτικές του συμμαχίες.  Άλλωστε στην περίπτωση πρόωρων εκλογών θα ισχύει η λίστα και όχι ο σταυρός προτίμησης.  Αυτό του παρέχει τη δυνατότητα, έχοντας την εμπειρία πλέον ποιοι στο κόμμα του είναι ρεαλιστές και ποιοι αιθεροβάμονες, να προχωρήσει και στις εσωτερικές αλλαγές που τον εξυπηρετούν ως πρωθυπουργό.
– Ως σημαντική ευκαιρία για ένα εκλογικό αιφνιδιασμό είναι για τον Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της είναι πλήρως απαξιωμένοι στα μάτια της κοινής γνώμης και επομένως δεν συνιστούν αξιόλογο πολιτικό αντίπαλο. Ακόμη και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι την έχουν εγκαταλείψει και οι εκλογικές προοπτικές του συγκεκριμένου κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά θεωρείται σήμερα ότι κινούνται μεταξύ 15% και 18%, το πολύ!!!

kontranews

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3