Τσίπρας: Πάω στη Μέρκελ χωρίς πίεση, για να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/Tsipras.html
  Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και να κάνουμε όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι", δηλώνει στην Καθημερινή ο Πρωθυπουργός, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την Άνκελα Μέρκελ. Ταυτόχρονα σημειώνει ότι πηγαίνει στη συνάντηση με την καγκελάριο χωρίς πίεση από τις διαπραγματεύσεις με στόχο την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.
   Η δήλωση του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Καθημερινή Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για δουλειά - σκληρή δουλειά. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη.
  Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς – από την κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Μια συνάντηση που δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε, και οι δύο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Πηγή: www.lifo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive