-->

Οι 9 Έλληνες ηθοποιοί που ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ και έβαλαν ΤΡΑΓΙΚΟ τέλος στην ζωή τους! (εικόνες)


Σε αυτό το αφιέρωμα θα εστιάσουμε στο σκοτάδι που μπορεί να κρύβει ένα φωτεινό πρόσωπο. Που μπορεί να κρύβει ο κάθε άνθρωπος...
Γιατί και οι ηθοποιοί είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ που χαμογελάν διαρκώς σε πλατό, κουΐντες, πάρτι και κοσμικά εβέντς. Είναι άνθρωποι και έχουν το δικαίωμα μια μέρα να πουν, δεν μου αρέσει άλλο αυτή η ζωή.

Δημήτρης Βογιατζής
(1970 – 29/12/2012)



Με καταγωγή από το Βόλο. Αποφοίτησε από το θέατρο Τέχνης, δεύτερος σε βαθμολογία. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την πετυχημένη σειρά του Mega «Αέρινες Σιωπές» και συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις καθώς και στις ταινίες «Απόντες» και «No budget story». Βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα. Η μητέρα του ανέφερε ως αιτία την κακή ψυχολογία και μελαγχολική διάθεση που οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι ο Δημήτρης ήταν άνεργος τα τελευταία δυο χρόνια. Περίεργη σύμπτωση; Η συμπρωταγωνίστρια του στο σίριαλ «Αέρινες Σιωπές» Ελευθερία Βιδάκη είχε αυτοκτονήσει 8 χρόνια πριν.

Ελευθερία Βιδάκη
(1969 – 30/3/2004)



Με καταγωγή από την Κρήτη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή».« Έλαβε επίσης μέρος στις τηλεοπτικές σειρές «Μικροί-μεγάλοι», «Φωτορομάντζο», Κάτι τρέχει με τους δίπλα», «Καθρέφτες», «Μια γυναίκα από το παρελθόν», «Νέμεσις», «Εσύ φταις» και «Αέρινες σιωπές» Με το Εθνικό θέατρο συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις όπως οι Βάκχες, Τρωάδες, Εκκλησιάζουσες κ.ά. Ήταν παντρεμένη με στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel και είχε ένα γιο. Έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη. Αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Κατερίνα Γώγου
(1-/6/1940 – 3/10/1993)



Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Μουζενίδη και στην σχολή χορού Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη. Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς θιάσους και στον κινηματογράφο. Συμμετείχε σε διάφορες ταινίες: «Το ξύλο βγήκε απ” τον Παράδεισο», «Παραγγελιά», «Το βαρύ πεπόνι», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;» κ.ά. Είχε βραβευτεί με το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ασχολήθηκε με την ποίηση, εγκαταλείποντας τον κινηματογράφο. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε με τίτλο «Τρία κλικ αριστερά» το 1978. Ακολούθησαν το «Ιδιώνυμο», το «Ξύλινο παλτό» κ.ά. Είχε μια κόρη. Αυτοκτόνησε με μεγάλη δόση χαπιών και αλκοόλ.

Ρένα Παγκράτη
(1949 – 25/6/1998



Με καταγωγή από την Κέρκυρα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη. Σε ηλικία 8 ετών έπαιξε σε παραστάσεις του θεάτρου Βρετάνια. Οι πρώτες της εμφανίσεις ως «παιδί-θαύμα» ήταν στις ταινίες«Η γέφυρα της ευτυχίας» και «Όταν η ευτυχία προστάζει». Έπαιξε σε παραστάσεις με την Λαμπέτη ή του Μινωτή πριν πάει σε δραματική σχολή. Συμμετείχε ακόμα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα παραμύθια της θείας Λένας». Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε όταν ακόμη έπαιζε με το συγκρότημα «Νοστράδαμος» στη σειρά «Λούνα Παρκ». Τον ίδιο καιρό εμφανίστηκε σε αντίστοιχους ρόλους σε βιντεοταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη («Βασικά καλησπέρα σας», «Καμικάζι αγάπη μου» κ.ά.) Έπαιξε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις. Αυτοκτόνησε με υπνωτικά χάπια. Αιτία; Κάποιο λένε οικονομικό αδιέξοδο. Το συγγενικό της περιβάλλον ανέφερε την ανεργία σαν αίτιο κατάθλιψης αλλά όχι ως οικονομικό πρόβλημα.

Λευτέρης Βουρνάς
(1942 – 1/6/87)



Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Σταυράκου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1962 με το έργο «Κόκκινα φανάρια». Έπαιξε πολλούς ρόλους στον κινηματογράφο όπως «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας», «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται» κ.ά. Συμμετείχε επίσης σε βιντεοταινίες της δεκαετίας του ΄80 και σε κάποιες σειρές της Υενέδ και της ΕΡΤ. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1986 στο έργο «Ισαία χόρευε». Ο Βουρνάς ήταν ένας άνθρωπος εσωστρεφής και τα τελευταία χρόνια υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του και βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στη Βούλα. Φήμες έλεγαν τότε ότι αυτοκτόνησε γιατί είχε AIDS λόγω των εξωσυζυγικών-ομοφυλοφιλικών σχέσεων του. Τραγική σύμπτωση; Ο συνάδελφος του Βάσος Ανδριανός, που μαζί συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία το Κοροϊδάκι της πριγκιπέσας αυτοκτόνησε αρκετά χρόνια μετά.

Μάριος Μαλούχος
(… – 5/2000)



Γιος του ηθοποιού Βασίλη Μαλούχου. Συμμετείχε στο θέατρο σε διάφορες παραστάσεις με τον πατέρα του Βασίλη Μαλούχο. Έγραψε δυο βιβλία «Ηρωίνη-Ελλάς 1-0» και «Οι ποιητές είναι λαπάδες». Έκανε χρόνια χρήση ναρκωτικών. Αυτοκτόνησε πίνοντας ποτάσα.

Δημήτρης Μαλαβέτας
(13/1/1939 – 1/4/1988)



Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών και στη σχολή του Βασιλικού Βρετανικού Θεάτρου. Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο αρκετά χρόνια. Σκηνοθέτησε ανάμεσα σε άλλα τα έργα «Υπέρλαμπρο Αστέρι», «Νεκρικοί Διάλογοι του Λουκιανού», «Ορφέας και Ευρυδίκη», «Αντιγόνη» κ.ά. Συμμετείχε σε δυο ταινίες και σε σειρές της ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ. Αρχικά αναφέρθηκε πως ο θάνατος του οφείλεται σε φυσικά αίτια, στη συνέχεια όμως έγινε γνωστό ότι αυτοκτόνησε.

Μάριον Σίβα
(1939-1981)



Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Ήταν ηθοποιός και τραγουδίστρια. Συνεργάστηκε στα κοσμικά κέντρα της εποχής με την Καίτη Μπελίντα, την Μαρινέλλα, τον Γιώργο Οικονομίδη και άλλους. Τη δεκαετία του ’60 πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Καλημέρα Αθήνα», «Συμβαίνει στην Αθήνα», «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης» και «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά». Λόγω κάποιας ερωτικής απογοήτευσης μετακόμισε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στην Αμερική. Στο Μανχάταν παντρεύτηκε έναν Ελληνο-Αμερικάνο, απογοητευμένη έθεσε τέρμα στη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Αθήνα, στις 12 Αυγούστου 1981.

Βάσος Ανδριανός*
(1943 – 21/12/1999)



Εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες του ’70 και του ’80 όπως «Τι 30, τι 40, τι 50», «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας», «Αστερισμός της Παρθένου» κ,ά. Εμφανίστηκε επίσης στη σειρά της ΥΕΝΕΔ «Η γειτονιά μας». Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο ηθοποιός υπέφερε από κατάθλιψη λόγω προβλημάτων υγείας, που είχαν αποτέλεσμα την αδυναμία του να εργαστεί. Σκοτώθηκε πέφτοντας από τη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε, στην Κηφισιά. Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν εκεί την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού.

*Αναφέρεται τελευταίος μιας και κάποιοι αναφέρουν τον θάνατο του σαν ατύχημα και άλλοι σαν αυτοκτονία.


πηγή 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3