Επανάληψη της δίκης του Σράτη στη Μελβούρνη και αθωωτική απόφαση 2.500 χρόνια μετά [εικόνες]

ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/2500.html

Μετά από χιλιάδες χρόνια ο Σωκράτης κάθισε ξανά στο εδώλιο, αλλά αυτή την φορά αθωώθηκε.
Για ακόμη μια φορά έγινε επανάληψη της δίκης του αρχαίου Αθηναίου φιλοσόφου (έγινε και το 2012 στην Αθήνα) και η απόφαση ήταν διαφορετική από ότι το 399 π.χ. Τότε που 281 από τους 501 συνολικά κληρωτούς πολίτες της Αθήνας που έχουν ορισθεί ως ένορκοι στην δίκη του Σωκράτη, αποφάσισαν ότι οι κατηγορίες του Μέλητου κατά του 70χρονου άνδρα ευσταθούσαν και αποφάνθηκαν ότι ο Σωκράτης είναι ένοχος για ασέβεια προς τους θεούς της πόλης, για την εισαγωγή καινών δαιμονίων (άγνωστων θεών) στην κοινωνία της Αθήνας και για διαφθορά των νέων. Το δικαστήριο της Ηλιαίας τον καταδικάζει σε θάνατο, όταν και πέθανε πίνοντας ο κώνειο.

i
Πριν λίγες ημέρες, στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης, έγινε για πρώτη φορά στην Αυστραλία, η επανάληψη της δίκης του Σωκράτη και μάλιστα από διακεκριμένους νομικούς.
k
Στην αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη στο Ελληνικό Μουσείο, οι διακεκριμένοι νομικοί της Αυστραλίας Julian Burnside, Νίκος Πάπας, Ronald Merkel, Elizabeth King, οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βικτώριας, Αιμίλιος Κύρου, και Lex Lasry, καθώς επίσης και η δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Βικτώριας, Felicity Hampel, μαζί με 300 πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ανέλαβαν τον ρόλο των ενόρκων, κλήθηκαν να δικάσουν εκ νέου, τον μεγάλο φιλόσοφο.
Τον ρόλο του Σωκράτη, στην αναπαράσταση της δίκης του, είχε αναλάβει ο γνωστός ηθοποιός, Τόνι Νικολακόπουλος, ενώ τον ρόλο του κατήγορου Μέλητου, υποδύθηκε ο, επίσης γνωστός ηθοποιός, Λεξ Μαρίνος. Στο τέλος τόσο οι δικαστές, όσο και οι ένορκοι αθώωσαν τον Σωκράτη.

Πηγή   iefimerida
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services