Συνελήφθη στη Βραζιλία ο μεγαλύτερος καταπατητής του Αμαζονίου

http://freshsnews.blogspot.com/2015/02/vrazilia-katapathths.html
Τον κυριότερο υπεύθυνο για την αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου τα τελευταία έτη, συνέλαβαν οι αρχές της Βραζιλίας.
Ο Εζεκιέλ Αντόνιο Καστάνια, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην επαρχία Πάρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Ανανεώσιμων Φυσικών Πόρων της Βραζιλίας.
Ο κρατούμενος κατηγορείται πως ήταν επικεφαλής ενός δικτύου που καταλάμβανε παράνομα ομοσπονδιακές εκτάσεις, τις αποψίλωνε και στη συνέχεια πωλούσε σε κτηνοτρόφους βοοειδών.
Οι βραζιλιάνικες αρχές αποδίδουν σε αυτό το δίκτυο πάνω από 20 τοις εκατό της αποψίλωσης του τροπικού δάσους τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo η ομάδα του Καστάνια αποδάσωσε τουλάχιστον 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων, ενώ εικάζεται πως ο πραγματικός αριθμός είναι δεκαπλάσιος.
Μόνο το 2014 καταστράφηκαν συνολικά πάνω από 4.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα τροπικού δάσους στη Βραζιλία, χίλια παραπάνω από όλη την έκταση της Αττικής.
Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου έχει συνολική έκταση 6,1 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, με περισσότερο από το 60 τοις εκατό να βρίσκεται στη Βραζιλία.
Στο δάσος φιλοξενείται περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, ενώ ο Αμαζόνιος αποτελεί επίσης τη σημαντικότερη φυσική άμυνα απέναντη στην υπερθέρμανση του πλανήτη, χάρις στην ικανότητα απορρόφησης τεραστίων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα.
Ο Καστάνια αντιμετωπίζει ποινές κάθειρξης, έως και 46 ετών για τις κατηγορίες παράνομης αποψίλωσης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

kontranews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive