/* ---- Δαιφημησεις αυτοματε απο την google --------- */ Πέθανε ο σεισμολόγος Γ. Σταυρακάκης | Fresh News

Πέθανε ο σεισμολόγος Γ. Σταυρακάκης


Πέθανε, σε ηλικία 60 ετών, ο διακεκριμένος σεισμολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
http://freshsnews.blogspot.com/2015/02/seismologos.html Διδάκτωρ σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) (1983-1987). Συνέχισε ως σεισμολόγος- ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (1989-1994), του οποίου στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής για 8 έτη (1995-2008), περίοδο κατά την οποία το Ινστιτούτο ανέπτυξε πλούσιο έργο.
Ήταν μέλος και πρόεδρος για πολλά χρόνια της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1997-2005) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (1999-2000).
Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 28/2/2015, στις 11:00, στο νεκροταφείο Μελισσίων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε βαθιά λύπη «για τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Σταυρακάκη, ενός λαμπρού επιστήμονα, ενός λεβέντη ανθρώπου, που εκπροσώπησε με εξαιρετικό τρόπο το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προηγούμενη περίοδο, προσθέτοντας στο μεγάλο επιστημονικό του έργο, εντυπωσιακές κοινοβουλευτικές επιδόσεις».
«Στην οικογένειά του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια και την ευχή να αντέξουν τον πόνο που τους προκαλεί ο θάνατος του Γιώργου» πρόσθεσε.

naftemporiki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive