-->

Έρχεται «Big brother» από την εφορία: Τι θα ελέγχει

http://freshsnews.blogspot.com/2015/02/bigbrother-eforia.html
Άρχισε το μεγάλο κυνήγι σε φορολογούμενους για το 2015.
Στη «μάχη» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, ρίχνει νέα ηλεκτρονικά «όπλα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφορία πλέον θα μπορεί να έχει πρόσβαση, εκτός από τα στοιχεία των καταθέσεων των φορολογουμένων και στα στοιχεία δανείων.
Μάλιστα μέσα στο έτος θα χτυπήσει τηλέφωνο σε περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους για να τους υπενθυμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ενώ σχεδιάζεται και αυτοματοποιημένο σύστημα μηνιαίας υπενθύμισης «υποχρεώσεων» μέσω e mail.
Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το ηλεκτρονικό μάτι των ελεγκτών στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών σχεδιάζεται και επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων, σφίγγοντας τον κλοιό έναντι των φοροφυγάδων.
Παράλληλα, έως το τέλος του έτους ενεργοποιείται και το Μητρώο των off shore εταιρειών ενώ προωθείται και η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης και είσπραξης οφειλών.Σύμφωνα με τους στόχους που περιγράφονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΓΓΔΕ το ηλεκτρονικό μάτι θα επεκταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, σε όλες τις δανειακές συναλλαγές και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και σε όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα.

kontranews

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3