-->

Με 542 ψήφους υπέρ η γερμανική Βουλή ενέκρινε τη βοήθεια στην Ελλάδα

http://freshsnews.blogspot.com/2015/02/542.html
Ολοκληρώθηκε από τη Γερμανική βουλή η ψηφοφορία για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Η Γερμανική Βουλή υπερψήφισε την παράταση του προγράμματος με συντριπτική πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα από τους 587 βουλευτές «ναι» ψήφισαν 542 βουλευτές, ενώ μόλις 32 ψήφισαν όχι.
Εκ του αποτελέσματος, καθίσταται σαφές πως οι προσπάθειες της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να πείσουν τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, έπιασαν τόπο.
Όπως αναφέρει το Spiegel, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικό, από τη στιγμή που είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει εμφανιστεί στην Bundestag από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ελληνική κρίση και κλήθηκε να ψηφίσει για τα προγράμματα διάσωσης υπέρ της Ελλάδας. 

Οι αναλυτές σημειώνουν πως από τους 45 βουλευτές που είτε ψήφισαν κατά, είτε αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία, οι περισσότεροι προέρχονται από τις τάξεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Β. Σόιμπλε:  Ψηφίστε, όχι για να δώσουμε περισσότερα λεφτά, αλλά περισσότερο χρόνο

Η απόφαση δεν είναι εύκολη για κανένα μέλος της Βουλής, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισήγησή του στην Bundestag για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.
«Οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών, ακόμη και ωρών δεν έκαναν την απόφαση ευκολότερη», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας γερμανική Βουλή, αναδεικνύοντας πάντως ως βασικό στοιχείο ότι οι όροι δεν έχουν αλλάξει. «Η βάση του αιτήματος προς τη Βουλή είναι η δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα χωρίς καμμιά επιφύλαξη», είπε.
«Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, να ξεπληρώσει όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα, να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα», επεσήμανε ο κ. Σόιμπλε. «Η αλληλεγγύη συνδέεται με τη σταθερότητα» πρόσθεσε, αλλά όπως είπε, αυτό «δεν σημαίνει ότι μπορείς να αφήνεις τον άλλον να σε εκβιάζει, αλλά ότι πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλο». Πάντα σεβόμαστε τις εκλογές, αλλά η Ελλάδα «δεν μπορεί μόνη της να αποφασίσει ποιος είναι ο σωστός δρόμος για όλη την Ευρώπη», σημείωσε για να συμπληρώσει: «αποδείξαμε ποιος είναι ο σωστός δρόμος και αυτόν πρέπει να συνεχίσουμε».
Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι το βιοτικό επίπεδο και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερα σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από ό,τι στην Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν ισχύει για τη Γερμανία.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί σήμερα στη γερμανική Βουλή είναι το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διεκόπη από παρεμβάσεις βουλευτών για να τονίσει από την πλευρά του ότι το ζήτημα «είναι πολύ σοβαρό».

Die Linke: Αφήστε την Ελλάδα να πάρει μία "ανάσα"

Για «πολιτική-καμικάζι» εκ μέρους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και της ΔΝΤ, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι στη διάρκεια της συζήτησης στη γερμανική Βουλή για την παράταση της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ενώ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για τη νότια Ευρώπη και ειδικά για τη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Γκίζι, αυτό σημαίνει ενίσχυση της παιδείας, της ναυτιλίας και του τουρισμού. Τόνισε πάντως ότι, ακόμη και αν αυτά δεν εντάσσονται στον σχεδιασμό της Γερμανίας και της Ευρώπης αυτή τη στιγμή «υπερψηφίζουμε την παράταση του πακέτου βοήθειας για τέσσερις μήνες ώστε η Αθήνα να πάρει μια ανάσα και να μπορέσει να επεξεργαστεί νέα σχέδια ώστε να ανακάμψει οικονομικά».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα του θα στηρίξει το πακέτο μέτρων -αν και απορρίπτει το περιεχόμενο του πακέτου- καθώς, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να μην ωθήσουμε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τη χώρα εκτός Ευρωζώνης».

kontra

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3