-->

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως βλέπουν τον κόσμο τα ζώα; (VIDEO)

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως βλέπουν τον κόσμο τα ζώα; (VIDEO)
Πώς βλέπουν άραγε τα σκυλιά, οι γάτες, τα έντομα, τα ψάρια ή τα ποντίκια;
Το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί είναι μια καλλιτεχνική αναπαράσταση για το πώς πιστεύουμε ότι βλέπουν τα ζώα μέσα από τα δικά τους μάτια. Για την προσομοίωση έχουν ληφθεί υπόψη δεδομένα όπως τα χρώματα ή η ευκρίνεια της όρασης κάθε ζώου βάσει σχετικών ερευνών που έχουν γίνει κατά καιρούς.
Κάποια από αυτά είναι πολύ εντυπωσιακά, ειδικά αυτά με τον καρχαρία και τον αρουραίο!

http://www.kontranews.gr/

Προφυλακιστέος ο εμπρηστής του Καρέα, που έβαζε φωτιές επειδή του άρεσε να βλέπει τα πυροσβεστικά



Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε ο 39χρονος άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή με την κατηγορία του εμπρησμού και την πρόκληση δύο πυρκαγιών στην περιοχή του Καρέα.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος κατά την απολογία του το περασμένο Σάββατο είχε δηλώσει ότι προκάλεσε τις φωτιές γιατί του άρεσε να βλέπει να πηγαινοέρχονται τα πυροσβεστικά οχήματα και αεροπλάνα, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή, 6 Ιουλίου, και την Παρασκευή, 11 Ιουλίου.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: ://www.iefimerida.gr

Συνελήφθη ο Μαζιώτης σε συμπλοκή στο Μοναστηράκι

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται από το μεσημέρι ο καταζητούμενος και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Νίκος Μαζιώτης, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ελαφρά, δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός.

Συνελήφθη ο Μαζιώτης σε συμπλοκή στο Μοναστηράκι
Ο συλληφθείς εντοπίστηκε την ώρα που βρίσκοταν έξω από υποκατάστημα τράπεζας και ήταν μεταμφιεσμένος.
Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες φορούσε περούκα και συνεπλάκη με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο.
Πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσε έναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά και μάλιστα φέρεται να έριξαν και χειροβομβίδα.
Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αφού η μάχη που έδωσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης προκειμένου να διαφύγει, έγινε στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας.
Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο Μαζιώτης είχε εντοπιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αττική και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.
Μόλις εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν έρευνες στην περιοχή αντέδρασε.
Συνελήφθη ο Μαζιώτης σε συμπλοκή στο Μοναστηράκι
Μια από τις σφαίρες χτύπησε αστυνομικό, ο οποίος όμως δεν έχει κάτι σοβαρό γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου παραμένει συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Ο τρομοκράτης έχει τραυματιστεί στην ωμοπλάτη και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, με τις πληροφορίες να λένε ότι το τραύμα τους έιναι σοβαρό.
Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.
Ενας από τους τουρίστες που τραυματίστηκε κατά την ένοπλη συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη
Ενας από τους τουρίστες που τραυματίστηκε κατά την ένοπλη συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη
Αμέσως μετά τη σύλληψή του Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ έβαλε σε εφαρμογή ένα δεύτερο σχέδιο, αυτό της σύλληψης συνεργών του, αλλά και ατόμων που του παρείχαν κατάλυμα από την ημέρα που είχε δραπετεύσει.
Ελέγχονται περιοχές στις οποίες οι αστυνομικοί έχουν υποψίες ότι διέμενε , καθώς και διαμερίσματα στα οποία ενδεχομένως ο τρομοκράτης να έχει κρύψει οπλισμό.
Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πριν από δύο χρόνια μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Ωστόσο, είχαν παραβιάσει τους όρους και τα ίχνη τους είχαν χαθεί από τις 15 Ιουνίου 2012. Είχε επικηρυχθεί έναντι 1 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και η Ρούπα.

http://www.ethnos.gr/

Τεχνολογική επανάσταση -Κατασκευάστηκε οθόνη τηλεόρασης που διπλώνει σε ρολό [εικόνες]

Τεχνολογική επανάσταση -Κατασκευάστηκε οθόνη τηλεόρασης που διπλώνει σε ρολόΗ νοτιοκορεατική εταιρεία LG παρουσίασε μία νέα οθόνη τηλεόρασης 18 ιντσών, που είναι όχι μόνο λεπτή σαν χαρτί, αλλά η επίσης διπλώνει και σε ρολό, όπως το χαρτί τουαλέτας, με διάμετρο μόλις τριών εκατοστών, που το μεταφέρει κανείς όπου θέλει. Μάλιστα, η εταιρεία δήλωσε αισιόδοξη ότι έως το 2017 θα έχει κάνει κάτι ανάλογο με γιγάντιες πλέον οθόνες των 60 ιντσών (1,52 μέτρων).
Η παραγωγή τέτοιου είδους άκρως εύκαμπτων μικρού και μεγάλου μεγέθους οθονών θα επιτρέψει την παρακολούθηση τηλεόρασης με πολύ πιο ευφάνταστους τρόπους από ό,τι έως σήμερα.
Η νέα εύκαμπτη οθόνη OLED έχει ψηφιακή ανάλυση 1.200Χ810, δηλαδή σχεδόν ενός εκατομμυρίων εικονοστοιχείων (πίξελ), η οποία δεν αλλοιώνεται ακόμη κι όταν η οθόνη-φιλμ έχει διπλωθεί σε κύλινδρο. Το υλικό της οθόνης δεν είναι συμβατικό πλαστικό, αλλά ένα φιλμ πολυιμιδίου.
Η LG, σύμφωνα με το BBC, παρουσίασε και μία δεύτερη πρωτοποριακή οθόνη OLED 18 ιντσών που είναι διαφανής, με πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνων από τις έως τώρα ανάλογες προσπάθειες.
Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, ένα πρόβλημα για τις εύκαμπτες οθόνες μπορεί να αποδειχτεί το υψηλό για τον μέσο καταναλωτή κόστος τους - τουλάχιστον έως ότου η παραγωγή τους πάρει μαζικές διαστάσεις.


Πηγή: www.iefimerida.gr/

Καύσωνας με βροχές -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν σήμερα καταιγίδες

Καύσωνας με βροχές -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν σήμερα καταιγίδες Αν και θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση, η θερμοκρασία θα παραμείνει και σήμερα σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας τους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ο καιρός θα κάνει σήμερα τα... τερτίπια του με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά στη δυτική Μακεδονία και το μεσημέρι και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στις βορειότερες περιοχές με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στις βόρειες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.

http://www.iefimerida.gr

Η Βραζιλία στις φλόγες μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Γερμανία [εικόνες]

Η Βραζιλία στις φλόγες μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Γερμανία [εικόνες]  Με το σφύριγμα της λήξης του χθεσινοβραδινού ημιτελικού του Μουντιάλ, που βρήκε τη διοργανώτρια Βραζιλία να αποκλείεται από το μεγάλο τελικό μετά τη συντριβή που υπέστη με 7-1 από την ομάδα της Γερμανίας, η ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα ήταν ηλεκτρισμένη. Στο γήπεδο ξέσπασαν έντονες αποδοκιμασίες κατά των παικτών της εθνικής ομάδας, αλλά η συνέχεια δόθηκε στους δρόμους της χώρας όπου οπαδοί έκαψαν λεωφορεία και σημαίες, ενώ πυροβολισμοί ακούστηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha του Σάο Πάολο, μετά το τέλος του ημιτελικού, άγνωστοι έβαλαν φωτιά κι έκαψαν τουλάχιστον 20 λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα σε γκαράζ, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν άλλα τρία λεωφορεία σε άλλα σημεία της πόλης έπειτα από επίθεση των οργισμένων χούλιγκαν.




Σύμφωνα με τη Mirror στην παραλία της Κοπακαμπάνα επικράτησε πανικός όταν συμμορία προσπάθησε να κλέψει όσους είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να δουν το παιχνίδι Βραζιλίας - Γερμανίας. Τα μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν σε μπαρ στην παραλία, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τον αγώνα. Άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και να κλέβουν τσάντες και κοσμήματα. Πανικόβλητοι όσοι βρίσκονταν στο μπαρ άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν.


 

Πηγή:  www.iefimerida.gr 

Χώρισαν ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού μετά από 18 χρόνια γάμου Πηγή: Χώρισαν ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού μετά από 18 χρόνια γάμου

Χώρισαν ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού μετά από 18 χρόνια γάμου Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους μετά από 18 χρόνια γάμου.
Την είδηση του χωρισμού τους ανακοίνωσαν μέσα από το site της Τζένης και του Πέτρου γράφοντας πως προσπάθησαν αρκετό καιρό να σώσουν το γάμο τους, αλλά τελικά αποφάσισαν να χωρίσουν και να κρατήσουν ανέπαφα όλα τα αποθέματα αγάπης και αλληλοεκτίμησης.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Πέτρου και της Τζένης:
«Μετά από πολύ πόνο, αλλά κι αμηχανία, εξαιτίας του δημοσίου χαρακτήρα της ανακοίνωσης, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε πια ζευγάρι. Αφού προσπαθήσαμε και οι δύο για αρκετό καιρό να σώσουμε τον γάμο μας, καταλήξαμε στην απόφαση να χωρίσουμε και να διατηρήσουμε ανέπαφα όλα τα αποθέματα αγάπης και αλληλοεκτίμησης. Παραμένουμε πάνω απ" όλα οικογένεια και ομάδα στη δουλειά μας. Οι ωραιότεροι καρποί των 20 χρόνων σχέσης και 18 χρόνων γάμου είναι τα τρία υπέροχα παιδιά μας, στα οποία ως γονείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το περιβάλλον μιας αγαπημένης οικογένειας. Η ψυχική τους ισορροπία και ασφάλεια είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα στη νέα μας ζωή και θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα κάθε βοήθεια σε αυτή μας την προσπάθεια».


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3