-->

Μετωπική Βενιζέλου - Παπανδρέου Η καταψήφιση του άρθρου 2 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Γιατί δεν τον διέγραψε ο Βενιζέλος

- Όλο το παρασκήνιο με τον άγριο καυγά των δυο ανδρών
- Πως μπήκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείω ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή
- Οι άνδρες της ασφάλειας έδιωχναν τους δημοσιογράφους για να μην ακούσουν τις φωνές
- Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στο γραφείο του και δεν σταματούσε να φωνάζει
- Ότι διέπραξε "πολιτική αλητεία" κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ο Πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ
- Γιατί δεν προχώρησε στην διαγραφή Παπανδρέου και Κακλαμάνη ο Ευάγγελος Βενιζέλος
- Ανακοινώσεις μέχρι τις 3 τη νύχτα με βαριές κουβέντες



Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαφοροποιηθεί χθες στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και οι δυο αποφάσισαν να τραβήξουν τον δρόμο τους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όμως να είναι εγκλωβισμένος και να μην μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά μόνο να ωρύεται λίγο μετά την αρνητική ψήφο του πρώην πρωθυπουργού.


Η στιγμή που ο κ. Παπανδρέου καταψηφίζει το άρθρο 2

Κι αυτό, γιατί αν διέγραφε χθες τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος ψήφισε παρών στο ίδιο άρθρο διότι η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη.

Η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να διαφοροποιηθεί δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη. Ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το άρθρο για τις τράπεζες και όταν είχε ρωτηθεί για το τι θα Κάνει είχε πει: θα τα διαβάσω και θα δω...

Όμως, η κίνησή του αυτή θεωρείται ότι έβαλε μια για πάντα ταφόπλακα στις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αυτό που του καταλογίζουν οι βενιζελικοί είναι ότι παρότι έγινε κοινοβουλευτική ομάδα εκείνος δεν ήταν παρών και δεν εξέφρασε στο όργανο τις αντιρρήσεις του.


Όλο το χρονικό της άγριας σύγκρουσης των δυο ανδρών - "Ντροπή σου", είπε ο Βενιζέλος στον Παπανδρέου

Όταν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου και η λέξη όχι στο άρθρο 2, η αίθουσα πάγωσε. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν να σα χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Αμέσως βγήκε από την αίθουσα και κατευθύνθηκε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου ωρυόμενος. Μπήκε μέσα στο γραφείο και άρχισε να φωνάζει. Οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς άρχισαν να διώχνουν όσους βρίκονταν απέξω. Μάλιστα η οργή του ήταν τόσο μεγάλη που προσπέρασε τους δυο συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου χωρίς καν να τους μιλήσει. Έβριζε Θεούς και δαίμονες και έκανε λόγο για πολιτική αλητεία.
Στο διάλογο που είχαν οι δυο άνδρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είπε στον Γιώργο Παπανδρέου: «Είναι ντροπή σου αυτό που έκανες διότι είχες ενημερωθεί για τη ρύθμιση για τις τράπεζες και θα μπορούσες να είχες έρθει και να τοποθετηθείς στην κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που δεν έκανες, ή να έρθεις σε εμένα για να λύσουμε το θέμα».

Από την άλλη, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου τόνιζαν πως ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε με βάση τις αρχές και τα πιστεύω του, κάτι που κάνει παγίως.

Εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, την οργή Βενιζέλου προκάλεσε και ο Απόστολος Κακλαμάνης, που ψήφισε παρών στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου. «Αυτή σου η στάση είναι προσβλητική για όλη την κοινοβουλευτικής ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν προϊδέασες για τη στάση σου ούτε στην Κ.Ο. του κόμματος ούτε στη σημερινή σου ομιλία», φέρεται να του είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθόταν δίπλα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αποδοκιμάστηκε στην Ολομέλεια σχεδόν απ’ όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Ανακοινώσεις έως τις 3 τα ξημερώματα


Μετά το επεισόδιο στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου όλοι περίμεναν με αγωνία για το τι θα πράξει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα διέγραφε τον Γιώργο Παπανδρέου; Κάποιοι είπαν ότι έφτασε πολύ κοντά στο να Κάνει αυτό το βήμα. Όμως δεν θα μπορούσε να το Κάνει χωρίς να Κάνει το ίδιο και για τον Απόστολο Κακλαμάνη. Αυτό θα σήμαινε την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση. Έτσι, περιορίστηκαν στις ανακοινώσεις. Αρχικά ήταν να κάνει δήλωση στις κάμερες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όμως τελικά έκανε μια γραπτή δήλωση:

Σε αυτή, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις λέγοντας πως «οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι μείναμε εκεί και η μακρά νύχτα για το ΠΑΣΟΚ θα τελείωνε εκεί, στις 2.59 ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα γραπτή ανακοίνωση απάντηση στο ίδιο ύφος:

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση.
Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.
Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.»

newsit

Sarah Pailin Εύχομαι η πρώτη ατομική βόμβα εναντίον της Ρωσίας να πέσει στην Ελλάδα.

xazi
Οι Ελληνες είναι παράσιτα και ο κόσμος θα μπορέσει να συνεχίσει και χωρίς αυτούς.
Σοκ: Η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, να πέσει πάνω στην Ελλάδα, οι Έλληνες είσαστε παράσιτα…
Η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία Σάρα Πέιλιν, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη λέγοντας, σε καταγόμενη από την Ελλάδα δημοσιογράφο, ότι η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, πρέπει να πέσει πάνω από την Ελλάδα!
Απολαύστε τη συνέντευξη που κάνει το γύρο του κόσμου…:
Κυρία Πέιλιν, πριν από λίγες ημέρες καλέσατε ανοιχτά για τη χρήση πυρηνικών όπλων για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Εξακολουθείτε να υποστηρίζετε την θέση σας;
Φυσικά και την υποστηρίζω. Είμαι πολιτικός με μυαλό, σταθερή και ακλόνητη. Το πυρηνικό όπλο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί όπως και κάθε άλλο όπλο. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, χωρίς να φοβάται οποιαδήποτε απειλή, εγκαταστάθηκε στην Κριμαία. Η δράση του πρέπει να μετριαστεί με την κατάλληλη αντίδραση, αν δεν το κάνουμε, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς. Δυστυχώς σήμερα γίναμε ένα πράο και διαλλακτικό έθνος, κάτι που δεν ήταν έτσι στην πρόσφατη ιστορία μας, απλά πάρτε το παράδειγμα με τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.
Και πού πιστεύετε ότι πρέπει κατά προτίμηση να γίνει το πυρηνικό πλήγμα, έχετε μια ιδέα;
Δεν έχω! Η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα πρέπει να πέσει στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην πρωτεύουσα την Αθήνα.
Με συγχωρείτε, περιμένετε ένα λεπτό, είμαστε από τη Ελλάδα. Θέλετε να μας κάψετε, και είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ; Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος!
Πώς τολμάς! Είμαι λάθος; Δεν υπάρχει κανένα λάθος. Έχω μελετήσει την ιστορία της Ευρώπης και γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας «δούρειος ίππος» της Ρωσίας στην Ευρώπη και επομένως η καταστροφή της θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς το Πούτιν, για το τι τον περιμένει. Μπορεί να υιοθετηθήκατε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, η περιοχή σας, αλλά όχι το έθνος σας. Οι Έλληνες είναι παράσιτα και αυτό είναι σαφές ακόμα και στα νηπιαγωγεία της Αμερικής. Ποιοί άλλοι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν να ζουν περίπου πεντακόσια χρόνια κάτω από τον ζυγό και ποιος ξέρει πόσα ακόμη θα είχατε ανεχθεί, αν δεν είχατε απελευθερωθεί, δυστυχώς, από την Ρωσία. Οι Έλληνες μπορούν να επιβιώσουν κάτω από όλες τις συνθήκες, σε κάθε αυτοκρατορία. Είστε παράσιτα και ποτέ δεν προσφέρατε τίποτα για την ευημερία εκείνων με τους οποίους έχετε συνδεθεί. Με την απώλειά σας, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν θα χαθεί, και τα κέρδη από την καταστροφή σας θα είναι το σταμάτημα της Πουτινικής Ρωσίας για να μην αποκαταστήσει την επιρροή της στην Ευρώπη, αλλά και για να διευκολυνθεί η χρήση του εδάφους σας για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων μας.
Μα θα πεθάνουν ηλικιωμένοι, μητέρες, παιδιά!
Στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν ηλικιωμένοι, μητέρες και παιδιά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε κανέναν. Όπως είπα, οι Έλληνες είναι περιττή και παρασιτική φυλή, την οποία η ύπαρξής της κατά πλειοψηφία ήταν κάτω από τη δουλεία, οπότε δεν βλέπω να σας αγνοεί πραγματικά κανείς στο μέλλον. Η απελευθέρωση της ατομικής βόμβας πάνω από την Αθήνα θα δείξει με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα αστείο από την πλευρά μας. Ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να μείνουμε απαθείς με τα διαβολικά σχέδια της Ρωσίας να υπονομεύσει τον ευρω-ατλαντικό προσανατολισμό του πλανήτη, μέσα από τις τονώσεις των ρωσόφιλων στην Ευρώπη.
Αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί πώς μια τέτοια πράξη θα επηρεάσει τους ανθρώπους στην Ουκρανία που θέλουν τώρα να ενταχθούν σε σας; Τι θα σκέφτονται όταν βλέπουν ότι εσείς θυσιάζετε τα μέλη σας;
Είμαι βέβαιη ότι θα αντιληφθούν σωστά αυτή την πράξη. Επαναλαμβάνω, εμείς καταστρέφουμε τον «δούρειος ίππο» της Ρωσίας στην Ευρώπη. Το έδαφός σας είναι ήδη συνδεδεμένο με εμάς, απλά θα απαλλαγεί από τα φιλορωσικά στοιχεία. Μην περιμένετε να ρίξουμε ατομικές βόμβες σε εκείνους που απλά αναζητούν απεγνωσμένα να ενωθούν μαζί μας. Αν βομβαρδίσουμε την Κριμαία, τότε πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Όχι, η μόνη σωστή απόφαση είναι η πρώτη ατομική βόμβα να πέσει πάνω από την Αθήνα.
Και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ειλικρινά θέλουν να είναι Ευρωπαίοι και οι οποίοι ολόψυχα συμμετέχουν, πρεσβεύουν και κηρύττουν τις ευρωατλαντικές αξίες; Τέτοιοι βομβαρδισμοί δεν θα ήταν άδικο για αυτούς;
Ειλικρινά δεν τους λυμάπαι. Χώσαμε πολλά χρήματα στις τσέπες τους, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που έκαναν οι Ουκρανοί συνεργάτες μας στο Κίεβο με τόσα λίγα χρήματα. Με τέτοιες πλουσιοπάροχες χορηγίες, η μόνη λογική εξήγηση για την αποτυχία σας είναι ότι δεν πιστεύετε ειλικρινά για αυτό που αγωνίζεσθε, αλλά σέρνετε μόνο τα πράγματα για να μαδάτε περισσότερα χρήματα. Έλα, δεν είμαι ανόητη και γνωρίζω την φύση των Ελλήνων.


 Και  εμεις με την σειρα μας τις ευχομαστε το ιδιο στο σπιτι της

Τι είναι αυτό το περίεργο... πράγμα πάνω από τη Γη; [video]


Ο Βρετανός ερευνητής Stephen Hannard ADG έχει υποβάλει στην δημοσιότητα αυτή την εικόνα που έχει κυκλοφορήσει από το Πλανητάριο Μπραζίλια προσφάτως, και δείχνει...
ένα αντικείμενο ή τουλάχιστον ένα τεράστιων διαστάσεων, σε σχήμα δίσκου που εμφανίζεται πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης.

Υπολογίζεται ότι ο δίσκος έχει διάμετρο περίπου 3.000 μίλια έως (περίπου 5.000 χιλιόμετρα), και φωτογραφήθηκε από τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


«Αν κοιτάξετε στο κάτω αριστερό μέρος της εικόνας - δήλωσε ο Stephen Hannard-μπορείτε να δείτε ένα σχηματισμό των νεφών που περνά πάνω από την κορυφή της ανωμαλίας. Αυτό υποδεικνύει ότι το αντικείμενο δεν είναι μια προβολή στη Γη. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό το αντικείμενο, μπορώ να κάνω μόνο εικασίες σε αυτό το σημείο. Ήρθα σε επαφή με το Πλανητάριο για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την παρουσίαση, αλλά θα δημοσιεύσουμε μια ενημέρωση, για μία ποίο λεπτομερή απάντηση. »

Προφανώς, κοιτάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, έχουμε μία ερώτηση: αυτή η ανωμαλία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της του HAARP; Ή μήπως είναι μια μαγνητική ανωμαλία στον πλανήτη; Περιμένουμε απαντήσεις από το παρατηρητήριο και από τον ερευνητή Stephen Hannard.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Απίθανος παίκτης του μπόουλινγκ σπάει κάθε ρεκόρ στις βολές χωρίς να βλέπει [βίντεο]

Απίθανος παίκτης του μπόουλινγκ σπάει κάθε ρεκόρ στις βολές χωρίς να βλέπει [βίντεο]Το όνομά του πιθανότατα δεν σας λέει τίποτα. Ο Andrew Cowen από το Ρόκφορντ του Ιλινόις των ΗΠΑ έζησε τη δική του δόξα, κάνοντας απλώς πράξη τη μανία του για το μπόουλινγκ.
Κατάφερε, λοιπόν, να σπάσει κάθε ρεκόρ με το να ρίξει βολές χωρίς να βλέπει. Συνέλεξε έτσι 280 πόντους και κατάφερε να βρεθεί στη πρώτη θέση, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Jim Cripps.
«Είναι η πρώτη φόρα που δε γύρισα το κεφάλι να δω που θα καταλήξει η μπάλα. Έμεινα συγκεντρωμένος και τα κατάφερα» δήλωσε ο νικητής.


Πηγή: www.iefimerida.gr/

Γέμισε η Αθήνα παράνομους οίκους ανοχής -Λειτουργούν ακόμα και σε πολυκατοικίες

Σοκάρουν τα στοιχεία του δήμου Αθηναίων για τους παράνομους οίκους ανοχής, τα οποία διαβίβασε στη Βουλή με αφορμή την κατάθεση σχετικής ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει ότι το πρόβλημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε οίκοι ανοχής να έχουν εγκατασταθεί ακόμα και σε πολυκατοικίες, χωρίς ασφαλώς τη συγκατάθεση των συνιδιοκτητών και ενοίκων αυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, κατά το 2013, υπάλληλοι του δήμου πραγματοποίησαν 20 σφραγίσεις και 167 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής. Από τις 20 σφραγίσεις που έγιναν το 2013, οι επτά αφορούν οίκους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ και ένα μεγάλο ποσοστό των επανασφραγίσεων έγινε στην ίδια περιοχή.

Χαρακτηριστική του προβλήματος είναι η επισήμανση του δήμου Αθηναίων ότι σε όλους σχεδόν τους σφραγισμένους οίκους ανοχής, έχει σημειωθεί παραβίαση σφραγίδων και φυσικά, αντίστοιχες επανασφραγίσεις και ακόμη ότι υπάρχουν οίκοι ανοχής, οι οποίοι έχουν σφραγιστεί συνολικά πάνω από δέκα φορές.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Νιγηρία: Χρησιμοποιούν ποτά βιάγκρα που ανησυχούν τους γιατρούς

Νιγηρία: Χρησιμοποιούν ποτά βιάγκρα που ανησυχούν τους γιατρούςΤα αφροδισιακά προϊόντα είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και ο κόσμος. Από τα πιο φυσικά ως τα πλέον χημικά, με διασημότερο μεταξύ τους το βιάγκρα. Το τελευταίο έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο, αλλά η υψηλή τιμή του φρενάρει τους καταναλωτές.
Για να απαλλαγούν από το πρόβλημα της τιμής, οι Νιγηριανοί φαίνεται ότι βρήκαν τη λύση δημιουργώντας αφροδιασιακά ποτά με εξωτικά και αλληγορικά ονόματα. Ενας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων περπάτησε στους δρόμους του Λάγκος όπου παράνομοι πωλητές περνούν κλεφτά ανάμεσα στα αυτοκίνητα που πλημμυρίζουν τους δρόμους της νιγεριανής πρωτεύουσας. Προτείνουν δύο ποτά, το Κομπόκο και το Κόντο και το κάθε μπουκαλάκι κάνει κάτω από 2 ευρώ.
«Οι περισσότεροι πελάτες μου κάνουν χειρωνακτικές δουλειές και κατά συνέπεια έχουν ανάγκη από ένα χεράκι βοήθειας στο κρεβάτι μετά από μια δύσκολη ημέρα» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια πωλήτρια τέτοιων προϊόντων, καθισμένη σε ένα πεζοδρόμιο του Λάγκος.
Τα ποτά υποτίθεται ότι καλυτερεύουν τη σεξουαλική ζωή όσων τα πίνουν. «Εχω ένα αίσθημα ευφορίας κάθε φορά που κάνω σεξ έχοντας πιεί κομπόκο ή κόντο και η παρτενέρ μου δείχνει ευχαριστημένη» λέει ένας από τους καταναλωτές στο γαλλικό πρακτορείο.
Οι αρχές της Νιγηρίας έχουν ωστόσο αρχίσει να ανησυχούν για το φαινόμενο και προειδοποιούν τους κατοίκους για τις συνέπειες από την κατανάλωση αυτών των ποτών που αποκαλούνται τοπικά «ποτά βιάγκρα».
Το γαλλικό πρακτορείο σημειώνει ότι κανένα από αυτά τα ποτά δεν έχει περάσει από τον έλεγχο της νιγεριανής αρχής ελέγχου φαρμάκων και τροφών. Σε μια χώρα όπου το 70% των φαρμάκων είναι ψεύτικα, φαίνεται δύσκολο να εγγυηθεί κανείς την ποιότητα αυτών των αφροδισιακών ποτών. Γιατροί προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσουν αναιμία, κήρωση του ήπατος, υπερτροφία του προστάτη ή ακόμη και αύξηση των θανάτων από καρκίνο.
«Αν τα ποτά ήταν καλά θα τα είχαμε προς πώληση στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία» δηλώνει ο Kunle Abifarin, ένας φαρμακοποιός που εργάζεται στο κέντρο της νιγηριανής μεγαλούπολης και φοβάται ότι οι καταναλωτές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη. Τα ποτά δεν δείχνουν να ανησυχούν καθόλου τον Moruf Adeyemi, έναν μηχανικό 29 ετών που ζει σε ένα φτωχό προάστιο του Λάγκος. «Ολοι θα πεθάνουμε μια μέρα από κάτι. Η γυναίκα μου δείχνει ικανοποιημένη από τις δυνατότητές μου όταν παίρνω αυτά τα ποτά, άρα όλα είναι εντάξε» λέει.
Κομπόκο σημαίνει στη Νιγηρία το μαστίγιο 


Πηγή:  www.iefimerida.gr/ 

Αυτοί είναι οι νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού της Sony για το 2014 [εικόνες]

Αυτοί είναι οι νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού της Sony για το 2014 [εικόνε  Τα βραβεία φωτογραφίας Sony World Photography Awards 2014 ανακοίνωσαν τελικά τους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας. Φέτος 139.554 εικόνες από 70.000 καταχωρήσεις συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 4 μεγάλες κατηγορίες: Επαγγελματική, Ανοιχτή, Νέων και Σπουδαστών. Κάθε κατηγορία είναι γεμάτη με απίστευτες λήψεις και οι περισσότερες από αυτές επίσης χωρίζονται σε υπόκατηγορίες.
Οι νικητές έχουν ανακοινωθεί για τις κατηγορίες Ανοικτή, Νέων και Διεθνή και στους Σπουδαστές και Επαγγελματίες έχουν δοθεί μόνο οι λίστες ονομάτων, ωστόσο οι τελικοί νικητές κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν στην επίσημη τελετή απονομής του Sony World Photography Awards, στο Λονδίνο, στις 30 Απριλίου.
Οι πρώτοι νικητές θα πάρουν φωτογραφικές μηχανές Sony A6000 και οι υπόλοιποι επιλαχόντες της κάθε κατηγορίας θα πάρουν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν ζωντανά την τελετή στο Λονδίνο. Επίσης ο νικητής της Ανοικτής κατηγορίας θα λάβει και χρηματικό βραβείο 5.000 ευρώ.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (OPEN)
"Επιχείρηση διάσωσης" από Kylli Sparre, Εσθονία

«Λασπωμένο Χαμόγελο» Alpay Erdem, Τουρκία

«Εναστρος Φάρος» Ivan Pedretti, Ιταλία

«Κάτω από τη Σκάλα» Holger Schmidtke, Γερμανία

Ατιτλο, Hairul Azizi Harun, Μαλαισία

«Το παγωμένο πόνι», Gert van den Bosch, Ολλανδία

«Φτωχός Θεός», Arup Ghosh, Ινδία

«Ροντέο» Valerie Prudon, Γαλλία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ (YOUTH)
Ατιτλο Paulina Metzscher, Γερμανία

«Ζωή στη Γραμμή» Turjoy Chowdhury, Μπαγκλαντές

Ατιτλο, Anastasia Zhetvina, Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (NATIONAL)
«Δεν είναι ο Σούπερμαν»,Irwansyah, Ινδονησία

«Δράκος Φωτιάς» Chi Hung Cheung, Χονγκ Κονγκ

«Εξοδος» Michael Nordqvist, Σουηδία

Ατιτλο, Minwei Yan, Κίνα

«Κάτοικος του Σζακ της Ουκρανίας με το άλογο της», Mateusz Baj, Πολωνία

«Γυρίζοντας σπίτι» Neville Jones, Αυστραλία


Πηγή:  www.iefimerida.gr 

Κορυφαίες λύσεις από την KOOLSPAN για την προστασία του απορρήτου των συνομιλιών

Κορυφαίες λύσεις από την KOOLSPAN για την προστασία του απορρήτου των συνομιλιώνΗ πρόσφατη επικαιρότητα, με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν και τις πολυάριθμες ξεχωριστές περιπτώσεις υποκλοπών που δημοσιοποιούνται, έχει βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της απειλής για το απόρρητο των ευαίσθητων επικοινωνιών και πληροφοριών. Κυβερνήσεις, οργανισμοί και επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πολυσύνθετο πρόβλημα.
Οι κορυφαίες λύσεις για την προστασία του απορρήτου των συνομιλιών είναι της αμερικάνικης KOOLSPAN και συνδυάζουν αποτελεσματικά την μέγιστη ασφάλεια με την πρακτικότητα. Κυβερνητικές υπηρεσίες, οι μεγαλύτεροι οργανισμοί του χρηματοπιστωτικού τομέα και πολυεθνικές εταιρίες βασίζονται στις τεχνολογίες της KOOLSPAN για την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών τους.
Στον πυρήνα του συστήματος βρίσκεται το TrustChip, ένας επεξεργαστής κρυπτογράφησης σε μορφή κάρτας SD, με πιστοποίηση FIPS 140-2 Level 1. To TrustChip αναλαμβάνει την κρυπτογράφηση, απομονωμένη από τα τρωτά λειτουργικά συστήματα των συσκευών και χρησιμοποιεί Quantum seeding για την δημιουργία κλειδιών που δεν κυκλοφορούν ποτέ εκτός του TrustChip. Κάθε voice packet κωδικοποιείται με διαφορετικό κλειδί και όπως δηλώνει η εταιρεία, ακόμη κι αν με νόμο υποχρεωνόταν να προσφέρει κερκόπορτα σε κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα μπορούσε να συμμορφωθεί γιατί απλά δεν γνωρίζει τον τρόπο που θα το καθιστούσε αυτό εφικτό.
Το Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για Πρότυπα και Τεχνολογία (NIST) καταδεικνύει την ύπαρξη hardware-based "Roots of Trust" ως απαραίτητη προϋπόθεση για αναβαθμισμένη ασφάλεια στην κρυπτογράφηση. To TrustChip είναι από τι λίγες, αν όχι η μόνη λύση που καλύπτει τις απαιτήσεις του NIST με τεχνολογίες που προστατεύονται από δεκάδες κατοχυρωμένες πατέντες.
Σήμερα η KOOLSPAN διασφαλίζει την επικοινωνία σε κινητά Android, iPhone (με ειδική θήκη), Blackberry και σταθερή IP τηλεφωνία με αυτόνομες επιτραπέζιες συσκευές ή μέσω της γέφυρας TrustBridge σε οποιοδήποτε τηλεφωνικό κέντρο.
Ακόμη και στην πιο βασική διαμόρφωση, δηλαδή επικοινωνία μεταξύ δύο κινητών με TrustCall μέσω της διεθνούς υποδομής της KOOLSPAN , η ισχυρή κρυπτογράφηση διασφαλίζει απόλυτα το περιεχόμενο των συνομιλιών. Για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ή όπου απαιτείται απόλυτος έλεγχος, η KOOLSPAN είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει την υποδομή στον τελικό πελάτη. Έτσι ο πελάτης διαχειρίζεται αυτόνομα σε ενιαία πλατφόρμα τις επικοινωνίες και τα δικαιώματα με επιπρόσθετες λειτουργίες όπως η ενσωμάτωση με MDM πλατφόρμες (π.χ. AirWatch).
Το TrustChip παρέχει επίσης κρυπτογράφηση για ασφαλή ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής TrustText ενώ με το TrustBox διασφαλίζει τα αρχεία σας στο cloud (dropbox κ.α.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του TrustChip Developer Kit (TDK) παρέχεται interface για εύκολη υλοποίηση εφαρμογών που θα κάνουν χρήση των δυνατοτήτων κρυπτογράφησης του TrustChip.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.kooslpan.com ή να απευθυνθείτε στον αντιπρόσωπο για την Ελλάδα στην διεύθυνση info@qwansec.gr.


Πηγή: iefimerida.gr/ 

Εντυπωσιακές φωτογραφίες αποκαλύπτουν πώς είναι φτιαγμένα τα φτερά της πεταλούδας [εικόνες]

Οι πεταλούδες και οι νυχτοπεταλούδες θεωρούνται σύμβολα φυσικής ομορφιάς, ωστόσο ο βιοχημικός και φωτογράφος Λίντεν Γκλάντχιλ, επιχείρησε να εστιάσει στα εντυπωσιακά έντομα, χρησιμοποιώντας μακροφωτογραφίες και επιβεβαιώνοντας τον όρο «λεπιδόπτερα».

Ζουμάροντας από 7 έως και 17 φορές τις φωτογραφίες από τα φτερά πεταλούδων, παρουσιάζει τις κλίμακες που καλύπτουν τα φτερά τους και δημιουργούν τα όμορφα σχέδια που βλέπουμε από μακριά.

Στην πραγματικότητα, οι πεταλούδες ανήκουν στην επιστημονική τάξη Λεπιδόπτερα, το οποίο πρακτικά σημαίνει «φολιδωτά φτερά». «Πέρα από τον καθορισμό του χρωματισμού τους, οι κλίμακες επίσης βοηθούν αυτά τα έντομα πετούν και να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία τους. Αν έχετε ποτέ αγγίξει μια πεταλούδα η λεπτή σκόνη που αφήνουν πίσω προέρχεται από αυτές τις κλίμακες» εξηγεί.

























Πηγή:www.iefimerida.gr

Ποιες αποδείξεις «μετράνε» στην Εφορία -Ποιες δαπάνες εκπίπτουν [λίστα]

Ποιες αποδείξεις «μετράνε» στην Εφορία -Ποιες δαπάνες εκπίπτουν [λίστα]Αναλυτικές οδηγίες για τις δαπάνες αποδείξεων που πρέπει να έχουν συλλέξει οι φορολογούμενοι το 2013, προκειμένου να μην έχουν απώλειες από το ποσό της μείωσης του φόρου της νέας φορολογικής κλίμακας, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, που απεστάλη σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας.
Η εγκύκλιος που απεστάλη λόγω της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα περσινά εισοδήματα, περιγράφει και τις αλλαγές στη διαδικασία έκπτωσης δαπανών.
Αποδείξεις Δαπανών
Για να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό μείωσης φόρου, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις ύψους 25% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος.
Λαμβάνονται υπόψη αποδείξεις για τις εξής δαπάνες:
  • όλα τα είδη διατροφής
  • όλα τα οινοπνευματώδη ποτά και προϊόντα καπνού
  • όλα τα είδη ενδύσεως και υπόδησης
  • οι υπηρεσίες και είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας. Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για ενοίκιο κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας, τα κοινόχρηστα, οι δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, ηλεκτρισμό, οι τόκοι δανείου, οι δημοτικοί φόροι.
  • όλα τα διαρκή αγαθά οικιακής χρήσης (έπιπλα, σκεύη, ηλεκτρικές ή μη οικιακές συσκευές, εργαλεία κλπ), τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού, οι οικιακές υπηρεσίες.
  • οι μεταφορές πραγμάτων (υπηρεσίες μετακόμισης οικιακών ειδών), η συντήρηση και η επισκευή αυτοκινήτου/ μοτοσικλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα και τα λιπαντικά, η μίσθωση ταξί.
  • όλα τα αγαθά και υπηρεσίες που έχουν σχέση με την αναψυχή και τον πολιτισμό (συσκευές εικόνας και ήχου, μουσικά όργανα για οικιακή χρήση, εξοπλισμός για αθλητισμό και αναψυχή, υπηρεσίες αθλητισμού και αναψυχής, θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, κατοικίδια, άνθη, τυχερά παιχνίδια, εφημερίδες, περιοδικά, γραφική ύλη, ομαδικά ταξίδια κ.λπ.) Δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη ΔΤ και σε συνδρομητικά κανάλια.
  • τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών. Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για δίδακτρα προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας μη τριτοβάθμιου επιπέδου, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δαπάνες για ωδεία, γυμναστήρια, σχολές χορού κλπ. που συνιστούν οργανωμένους συνεχείς και σταδιακούς κύκλους μαθημάτων κατάρτισης,
  • όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες από καταστήματα τροφοδοσίας (εστιατόρια, καφενεία, μπαρ, καντίνες κλπ) και όλες οι υπηρεσίες από ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια.
  • όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες ατομικού ευπρεπισμού (κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής κλπ.), τα προσωπικά είδη (κοσμήματα, βρεφικά είδη, είδη καπνιστού κ.λπ.).
  • οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας (γηροκομεία, ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, κέντρα αποκατάστασης, φροντίδα στο σπίτι για άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Εκπτώσεις Δαπανών
Καταργούνται για όλα τα φυσικά πρόσωπα οι εκπτώσεις από το φόρο για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων, εισφορές σε ταμεία ασφάλισης κ.λπ..
Διατηρείται η έκπτωση 10% από τον φόρο που προκύπτει για τα εισοδήματα που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων για τις εξής δαπάνες:
α) ιατρικής και νοσοκομειακής, φαρμακευτικής περίθαλψης εφόσον τα έξοδα αυτά υπερβαίνουν το 5% του συνολικού εισοδήματος που φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών και μέχρι 3.000 ευρώ ανώτερο ποσό μείωσης φόρου.
Διευκρινίζεται ότι, το ποσό των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μειώνει το φόρο μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην αρχική δήλωση. Υπολογίζεται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους και μερίζεται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του καθενός, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, όπως αυτό δηλώθηκε με την αρχική ή συμπληρωματική δήλωση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Διευκρινίζεται ότι ο επιμερισμός των ιατρικών δαπανών γίνεται μόνο αν δηλώνεται και από τους δύο συζύγους εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
β) των ποσών που καταβάλλονται ως διατροφή από τον ένα σύζυγο στον άλλο. Το ποσό της μείωσης του φόρου δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.500 ευρώ,
γ) των δωρεών προς το Δημόσιο κ.λπ., δωρεών προς κοινωφελή ιδρύματα και χορηγιών (λαμβάνονται υπόψη μόνο εφόσον έχουν κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό του νομικού προσώπου που πρέπει να ανοιχθεί για το σκοπό αυτόν σε πιστωτικό ίδρυμα που νόμιμα λειτουργεί στην Ελλάδα). Το ποσό των δωρεών και χορηγιών δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσοστό 5%του συνολικού εισοδήματος που φορολογείται σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις. Η μείωση διενεργείται εφόσον το συνολικό ποσό των δωρεών και χορηγιών υπερβαίνουν τα 100 ευρώ.
δ) της αξίας των ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα νοσηλευτικά ιδρύματα κ.λπ.
Για τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις ( γ' και δ') το συνολικό ποσό των δωρεών και χορηγιών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού εισοδήματος που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις.
Προβλέπεται μείωση από τον φόρο 200 ευρώ για τον φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν και τον βαρύνουν, εφόσον είναι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω, είναι ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες, θύματα πολέμου, θύματα εθνικής αντίστασης κ.λπ.
Καταργείται η μείωση φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο μισθωτού που εργάζεται για τουλάχιστον 9 μήνες σε παραμεθόριες περιοχές.


Πηγή www.iefimerida.gr 

Παράνοια στην Κίνα: Σκοτώνουν τίγρεις σε ιδιωτικά πάρτι για να ευχαριστήσουν τους πλούσιους -Τραγική επίδειξη δύναμης

Τουλάχιστον δέκα τίγρεις θανατώθηκαν σε μια πόλη της νότιας Κίνας κατά τη διάρκεια ιδιωτικών πάρτι, με τη συμμετοχή τοπικών αξιωματούχων και πλούσιων επιχειρηματιών, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νανφάνγκ, η οποία ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, τα άγρια ζώα κατακρεουργήθηκαν και στη συνέχεια η γούνα τους, το κρέας τους και τα οστά τους πουλήθηκαν σε πολύ υψηλές τιμές,

Αυτά τα αποτρόπαια θεάματα αποκαλύφθηκαν χάρη σε μια αστυνομική επιχείρηση στην κοινότητα Ζαντζιάνγκ, η οποία επέτρεψε να κατασχεθεί το πτώμα μιας τίγρης που είχε σκοτωθεί πρόσφατα και διάφορα προϊόντα που προέρχονταν από το αιλουροειδές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτά τα άγρια ζώα θανατώθηκαν μπροστά σ' ένα κοινό από αξιωματούχους και τοπικές προσωπικότητες που ήταν μάλιστα υπερήφανοι για το γεγονός ότι επιδείκνυαν έτσι τον πλούτο τους.

«Οι τίγρεις ήταν κατά πάσα πιθανότητα ναρκωμένες κατά τη μεταφορά τους. Όμως οι αγοραστές σιγουρεύονταν ότι ήταν πράγματι ζωντανές πριν τις θανατώσουν», εξήγησε μια ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Η εφημερίδα Νανφάνγκ αναφέρεται επίσης σ' ένα βίντεο που φαίνεται πως γυρίστηκε λαθραία και δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ, το οποίο δείχνει μια τίγρη αιχμάλωτη σ' ένα στενόχωρο κλουβί να υποβάλλεται σε ηλεκτροσόκ πριν την κατακρεουργήσουν.

Τα οστά της τίγρης πωλούνται κατά μέσο όρο 14.000 γιουάν (1.600 ευρώ) το κιλό και το κρέας 1.000 γιουάν (120 ευρώ) το κιλό. Αποτελούν εκλεκτά δώρα που προσφέρονται στους τοπικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας κρεοπώλης που εμπλέκεται στις ενέργειες αυτές, είναι ύποπτος ότι μόνον ο ίδιος έχει σκοτώσει δέκα τίγρεις. Ο άνδρας αυτός βρήκε το θάνατο προσπαθώντας να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

Παρά τις επίσημες απαγορεύσεις, στην Κίνα υπάρχει επίμονη ζήτηση για προϊόντα που προέρχονται από τίγρεις (οστά, νύχια, μουστάκια, πέος...), που υποτίθεται ότι έχουν αξία ως φάρμακα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Έτσι τροφοδοτείται η λαθροθηρία του αιλουροειδούς αυτού, το οποίο στην κινεζική ιστορία και μυθολογία ήταν πάντα συνδεδεμένο με ένα ανώτερο κοινωνικό καθεστώς.

Η ευημερία των ζώων δεν αποτελεί προτεραιότητα στην Κίνα, έστω κι αν η νοοτροπία σιγά-σιγά αλλάζει. Οι ζωολογικοί κήποι της χώρας κατηγορούνται τακτικά για τις ελλείψεις τους, για κακομεταχείριση των ζώων, ακόμη και για μαρτύρια που επιφυλάσσουν στα ζώα για την ευχαρίστηση του κοινού.



Πηγή: www.iefimerida.gr

Ξεσπά σε λυγμούς όταν αντιλαμβάνεται ότι… ακούει για πρώτη φορά!

Ξεσπά σε λυγμούς όταν αντιλαμβάνεται ότι… ακούει για πρώτη φορά!Μπορεί σε εμάς να ακούγεται μικρό και ασήμαντο όμως για την Milne από το Gateshead της Βρετανίας, η στιγμή που άκουσε για πρώτη φορά τον γιατρό της να της μιλά ήταν απλά μεγαλείο!
Η Milne έπασχε από χρόνια κώφωση και με μια χειρουργική επέμβαση κατάφερε να αποκτήσει την αίσθηση της ακοής! «Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω και ήδη μπορώ να προβλέψω πώς αυτό θα αλλάξει τη ζωή μου. Τις τελευταίες 48 ώρες ακούω το γέλιο, τα πουλιά που τιτιβίζουν και όταν είμαι με φίλους, εκείνοι δε χρειάζεται πια να με αγγίζουν στο χέρι για να έχουν την προσοχή μου». Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς αντέδρασε όταν άκουσε για πρώτη φορά!


Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/ 

Πάλι σε λάθος σημείο αναζητούσαν το μοιραίο Boeing -Τώρα υποστηρίζουν πως συνετρίβη αλλού

Εξω από κάθε λογική είναι πλέον οι καθημερινές πληροφορίες που έρχονται για τη συντριβή του μοιραίου Boeing, καθώς η Αυστραλιανή Αρχή για τη Θαλάσσια Ασφάλεια ανακοίνωσε πως υπάρχουν νέα δεδομένα. Βάσει αυτών: το αεροπλάνο ταξίδευε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί με αποτέλεσμα να καταναλώσει πιο γρήγορα τα καύσιμα και συνεπώς, δεν κατάφερε να φτάσει τόσο μακριά στον Ινδικό Ωκεανό, προτού ξεμείνει και τελικά συντριβεί.

Ουσιαστικά, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων από τα ραντάρ, σχετικά με την πορεία του αεροσκάφους από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας ως τα Στενά της Μάλακα, λίγο πριν χαθεί η επικοινωνία με το Boeing, το αεροπλάνο ταξίδευε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί. Κατά συνέπεια, λοιπόν, το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines έπεσε σε άλλο σημείο από εκείνο όπου διεξάγονται οι έρευνες εντοπισμού του, άρα πλέον είναι και πολύ πιθανό όλα τα αντικέιμενα που είδαν οι δορυφόροι να μην ανήκουν στο αεροσκάφος.

Ετσι λοιπόν οι σημερινές έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους μετατοπίστηκαν σε μια περιοχή 1.100 χιλιόμετρα βόρειοανατολικά. Η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Θαλάσσιων Μεταφορών πιστεύει ότι αυτή είναι η πιο «αξιόπιστη» πληροφορία, σχετικά με το πού βρίσκονται τα συντρίμμια. Η νέα περιοχή στην οποία επικεντρώνονται πια οι έρευνες είναι 319 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

Στις έρευνες συμμετέχουν γενικά σήμερα δέκα αεροσκάφη από την Αυστραλία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Δημοκρατία της Κορέας και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και πέντε πλοία.

Πηγή:  www.iefimerida.gr 

Το Σύνταγμα ομορφαίνει ξανά: Σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης των πληγών της πλατείας [εικόνες]

Μάρμαρα ξηλώθηκαν, αγάλματα γέμισαν γκράφιτι, το πράσινο ταλαιπωρήθηκε, το συντριβάνι πέρασε σε παρακμή. Το πέρασμα των τελευταίων δύσκολων χρόνων άφησε τις πληγές του στην πλατεία Συντάγματος, που συχνά δέχθηκε βανδαλισμούς. Τώρα, ήρθε η ώρα η πλατεία να αποκτήσει την ομορφιά και την αίγλη που της αντιστοιχούν. Και αυτό γίνεται ήδη, με την υποστήριξη ιδιώτη χορηγού.



Πρόκειται για τον εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη που είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτης των παρακείμενων ιστορικών ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετάνια και King George. Χρειάστηκε χρόνος, γραφειοκρατία, και επιμονή για να φτάσουμε στο σημείο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες.



Εχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που ο Θανάσης Λασκαρίδης εξέφρασε τη βούλησή του να πληρώσει για την αποκατάσταση των ζημιών που είναι διατηρητέα, άρα οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτήν θα πρέπει να περάσει από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι δαπάνες για την μελέτη παρέμβασης και τις εργασίες ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ.



Η μελέτη προβλέπει αποκατάσταση του συντριβανιού που κατασκευάστηκε το 1840, τοποθέτηση νέου μηχανισμού, αποκατάσταση των καταρρακτών δεξιά και αριστερά της πλατείας. Εγιναν ειδικές εργασίες όχι μόνο για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και για να γίνουν πιο ανθεκτικά σημεία της πλατείας που επιβαρύνονται όταν οχήματα του δήμου ανεβαίνουν στην πλατεία για να τοποθετήσουν διάφορες κατασκευές, για παράδειγμα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.



Εγινε ειδική παραγγελία για τις λάμπες φωτισμού στην Ισπανία, αντικαταστάθηκαν τα παγκάκια και εφαρμόστηκε μια ειδική μέθοδος προστασίας των μαρμάρων κ.ο.κ.

Φωτογραφίες του Γεράσιμου Δομένικου από το fosphotos







http://www.iefimerida.gr

Σε ποιες περιοχές τα καταστήματα θα ανοίγουν όλες τις Κυριακές

Aλλαγές και ως προς το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σήεμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει αποφασιστεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, κατόπιν διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, ποιες θα είναι οι τρεις τουριστικές περιοχές στις οποίες θα δοθεί η δυνατότητα τα καταστήματα (μικρά και μεγάλα) να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους, ανεξάρτητα από την απόφαση που έχουν λάβει οι περιφερειάρχες.

Επίσης, όσον αφορά τα μαγαζιά, καταργείται η απαγόρευση διενέργειας εκπτώσεων και προσφορών στα καταστήματα στοκ και outlet.

Πηγή:  www.iefimerida.gr/node/148830#ixzz2xFkTxN3T

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3